Днес цената на петрола достигна върха от ноември 2018 г.,

...
Днес цената на петрола достигна върха от ноември 2018 г.,
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ срещу Иран тласнаха цената на петролa до върха от ноември 2018 г.

Днес цената на петрола доближи върха от ноември 2018 година , откакто през вчерашния ден Съединени американски щати оповестиха, че ще наложат наказания на всички страни , които купуват нефт от Иран от края на идната седмица, осведоми " Ройтерс ".

Вашингтон ускорява натиска върху вносителите, с цел да ги принуди да спрат да купуват нефт от Техеран. Саудитска Арабия разгласи, че ще компенсира дефицита на нефт след блокирането на иранския експорт.
 Турция няма да одобри новите антиирански наказания на Съединени американски щати
Турция няма да одобри новите антиирански наказания на Съединени американски щати

Мерките ще обиден осем страни

Един барел вид " Брент " се търгуваше за 74,67 $ в 08,55 часа по Гринуич , с 0,63 цента или 0,85% по-скъпо преди пазарите да затворят в понеделник. Това е най-високото равнище от ноември, когато един барел се продаваше за 74,70 $.

Американският лек недопечен нефт доближи връх от октомври 2018 година, откакто се търгуваше за 66,14 $ за барел, с 0,59 цента или 0,9% по-скъпо от предходното равнище.

Преди връщането на глобите през предходната година Иран беше четвъртият максимален производител измежду страните членки на ОПЕК с към 3 милиона барела на денонощие, само че през април износът се сви до под 1 милиона барела на денонощие.
 Иран заплаши да затвори Ормузкия пролив
Иран заплаши да затвори Ормузкия пролив

Тангсири заплаши да затвори стратегическия пролив

Междувременно Пекин разкритикува решението на Съединени американски щати , осведоми АП.

Китай се оплака от Вашингтон, че нарушава ползите на азиатската страна и ускорява неустойчивостта в Близкия изток и на интернационалния енергиен пазар.

Говорител на външното министерство разгласи, че Съединени американски щати работят отвън юрисдикцията си с налагането на едностранни наказания. Той разясни, че естествените връзки сред Иран и другите страни са " рационални и законни ", заслужават почитание и отбрана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР