Днес трябва да заявим, че демокрацията у нас е застрашена,

...
Днес трябва да заявим, че демокрацията у нас е застрашена,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Демокрацията и мирът в България са застрашени

" Днес би трябвало да заявим, че демокрацията у нас е застрашена, а мирът е подложен на тестване ", съобщи в декларация от името на Движение за права и свободи водачът на партията Мустафа Карадайъ. Изявлението му бе във връзка годишнината от основаването на новата Конституция от Седмото велико национално заседание.
След ретроспекцията на демократичните правила, заложени в главния ни закон, Карадайъ направи преход към днешния ден и установи:

" Днес към този момент даже е малко да кажем, че болшинството освен не основава гаранции на заложените в Конституцията права, освен това - основава закони, които лимитират права ", установи Карадайъ.

" Демокрацията не е даденост, правата и свободите не са даденост, ние сме длъжни да се борим и да ги отстояваме, само че в името на демокрацията и мира дружно би трябвало да се борим и за продължаваме да живеем дружно ", продължи водачът на Движение за права и свободи.

Той прикани народните представители от всички виновни патии да отговорят на провокациите на политическото време и да изградим онази България, която ще бъде мечтан дом за нашите деца генерации напред.

Карадайъ цитира почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и посланието му от март 2017: " Съзнавайки, че времето е в нас, дано да покажем на света че и ние сме във времето ", напомни водачът на Движение за права и свободи и прикани всички демократични партии да бъдем виновни и на нужната висота, в името на мира и просперитета, в името на Конституцията и на България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР