Днес трябва да станат ясни резултатите от ДНК експертизата за

...
Днес трябва да станат ясни резултатите от ДНК експертизата за
Коментари Харесай

Разследването за убитото дете в Момчилград тече на бързи обороти

Днес би трябвало да станат ясни резултатите от ДНК експертизата за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград. Предстои по случая да бъдат назначени още две експертизи, които да потвърдят кой е направил закононарушението - съдебно-психиатрична експертиза и техническа експертиза - на мобилни телефони и преносим компютър на свързани лица.

Разследването за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград тече на бързи обороти. Това е декларирал основният прокурор Сотир Цацаров, който през вчерашния ден дойде в града, с цел да разбере по какъв начин тече следствието по случая, заяви bTV.

По случая все още е арестувана единствено майката на детето. Срещу нея е повдигнато и обвинявания, само че за това, че в нощта на нещастието тя е оставила детето си единствено у дома, без контрол.

Вчера вечер беше осъществен и следствен опит с присъединяване на майката на убитото дето. Предполага се, че опитът е включвал възстановка на момента, когато майката е разкрила щерка си мъртва. В блока до късно имаше служители на реда.

Майката е отказала да приказва пред публицисти.

Ситуацията в града обаче надалеч не е спокойна. След като през вчерашния ден десетки хора се събраха на митинг, искайки повече информация по случая, през днешния ден локални поданици показват, че боязън обзема популацията на Момчилград. " Момчилград е дребен град, в който хората се познават. Ние всички сме съпричастни с тъгата и болката от протичащото се. Болката от първите дни в този момент е изместена от страха - страха на всички майки, които изпращат децата си в читалището, учебното заведение, парка, тенис клуба... Този боязън стартира да ескалира ", изясни локална жителка.

Според направените до в този момент медицински изводи детето е било удушено и по-късно главата му е била омотана с тиксо.

Стана ясно и че роднините на детето са били посъветвани да не бързат да освобождават тялото му от Съдебна медицина.

Заради нещастието общината в Момчилград анулира градското празненство, което е било планувано за Нова година. Решението е в символ на съпричастност към болката на фамилията и техните близки, заяви БНР. В известие на локалната администрация се показва, че Момчилград тъжи дружно с околните на убитото дете. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР