Днес трябва да си кажем - да, правим правителство или

...
Днес трябва да си кажем - да, правим правителство или
Коментари Харесай

БСП и ИТН седнаха на масата, разбират се по готовата управленска програма

Днес би трябвало да си кажем - " да, вършим държавно управление " или " отиваме на избори ". Да е ясно и да се знае. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към представителите на „ ИТН ” при започване на срещата за сформиране на ново държавно управление в границите на третия мандат, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Срещата се организира в постройката на Народното събрание. Още първоначално ѝ Нинова изиска изясненост, с цел да не си губят времето договарящите екипи и съобщи желанието на Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление. Тя прикани през днешния ден да не се приказва за конструкция и личен състав на Министерски съвет.

Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че Има Такъв Народ са получили направената управническа стратегия и настоя диалозите да стъпят върху нея. Нинова попита представителите на Има Такъв Народ за тяхната позиция, документът е отворен и за оферти и допълнения.

Смятаме, че би трябвало да има разговор, а не изнудване. Що се отнася до програмата, която трите партии си изготвихте, тя в голямата си част покрива съдружното съглашение, което имахме. Идваме с подготвени оферти по нея. Ще работим върху нея. Тук няма никакви разлики, съобщи от своя страна ръководителят на ПГ на „ ИТН ” Тошко Йорданов.

Думата взе и Ива Митева, която прикани през днешния ден двете партии да покажат мъдрост.

Твърдо заявяваме, че сме подготвени на градивни диалози. Нашето изрично и поредно мнение е, че избори сега не са нужни и ще задълбочат рецесията и изходът от тях ще са последващи избори, съобщи Ива Митева. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР