„Днес трябва да съумеем да се преборим за своя национален

...
„Днес трябва да съумеем да се преборим за своя национален
Коментари Харесай

Румен Петков: Днес трябва да съумеем да заемем истинското си място на център в отношенията между Европа и Русия

„ Днес би трябвало да съумеем да се преборим за своя народен интерес и да заемем същинското си място на център в връзките сред Европа и Русия ". Това сподели в изявление за организация „ Фокус " Румен Петков - член на Изпълнителното бюро на АБВ, във връзка навършването на 140 години от Освобождението на България от турско иго.

„ Много е значимо да сме със съзнанието, че на 3 март 1878 година България се върна на политическата карта на Европа и на света. България организира една чутовна борба в продължение на 500 години за запазване на националната си еднаквост, за запазване на българската нация. Българската православна черква извърши героизъм за съхраняването на българския дух какъвто няма на земята и че братята руси пристигнаха тук и оставиха стотици хиляди жертви в нашата земя, с цел да я има през днешния ден България. Една война, в която явно Русия не предяви никакви искания към България, една война, в която се проля славянска братска кръв и една война, която и през днешния ден би трябвало да ни кара да се замисляме за смисъла на дружбата, на заедността, за готовността да се жертваш за свободата и за правилата на другия и да си извадим поучения от историята ", разяснява Петков.

Според него в този момент е моментът по време на нашето председателство на всеослушание да кажем: „ хайде стига сме си измисляли врагове, където ги няма ". По думите му, когато не можем да се поучим от историята, тя рано или късно се трансформира във фарс.

По думите му един от ненаучените уроци от интервала на Освобождението е, че продължаваме с вътрешната ненавист.

„ За нас е доста значимо някой извън да ни похвали, без да разбираме, че темелът на обществото е Българската православна черква, без да разбираме, че в България, в случай че ги нямаше стотиците хиляди българи, дали живота си за най-святото ни - свободата, в случай че не разбираме, че в другите интервали от време не сме съумели да загърбим омразата, а в противен случай - самоизбивали сме се с изключителна сила и в случай че не разбираме, че в границите на придвижването на България напред, тези, които са били до нас, заслужават да получат едно „ братя, благодарим ви ", жертвите, които оставиха тук, да получат едни китки на респект и почитание, би трябвало да си даваме сметка, че нисшите чинове на съветската войска са тези, които завоюваха войната, те оставиха костите си тук, ние ще продължим да се борим между тях за сметка на страната, на нашите деца и внуци ", добави Петков.

Според него някои държавници си мислят, че със закани към един или различен конкурент, каквото и да значи в техните очи, си вземат решение въпроси.

„ Не, хранейки омразата с изявите в Народното събрание или в медиите, в действителност ерозираме българската нация и вършим все по-напрегнат Терминал 2 ", добави още Румен Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР