Днес традиционната мярка за успех – да притежавате собствен апартамент

...
Днес традиционната мярка за успех – да притежавате собствен апартамент
Коментари Харесай

Днес младите хора не желаят вече да си купуват и да изплащат хубави коли и апартаменти

Днес обичайна мярка за триумф – да притежавате личен апартамент и кола – е остаряла. Все повече младежи по света не желаят да си ги купуват.
Изследванията демонстрират, че хората, които през днешния ден са на възраст 30-35 години, рядко купуват къщи и даже по-рядко – коли. Всъщност те съвсем не купуват скъпи неща, даже когато имат пари. В Съединени американски щати назовават тези младежи ​​„ поколението на наемателите “.
Защо се случва това?
Според някои социолози актуалните младежи са жертва на финансовите рецесии. Хората от ден на ден се опасяват да взимат „ съществени “ заеми. Несъмнено това е едната причина.

Но има и друга. Работата е, че настоящето потомство младежи се разграничава от поколението на родителите си. То има други полезности.

Младежите през днешния ден премислиха концепцията за триумф, което значи:
Успешните хора не купуват парцели – те живеят чартърен.
Ако желаете да се смятате за сполучливи, инвестирайте в прекарвания и опит: пътувайте, занимавайте се рискови спортове, изграждайте започващи компании.
Въпросът е, че хората през днешния ден не търсят разцвет и непоклатимост – нуждаят се повече от еластичен график, финансова и географска самостоятелност.
Хората имат все по-малка потребност от притежания
Защо ви е да имате кола, в случай че можете да вземете такси? Дори не е по-скъпо, в сравнение с да се движите със личната си кола.

Защо да си купувате къща на красиво място и да отидете там за отмора, в случай че можете да намерите място за престой през Airbnb във всяко кътче на планетата? Същото е с недвижимите парцели в родния град:

Не знаете какъв брой дълго ще останете там, където живеете.
Можете да вземете ипотека за 40 години или да приемете обстоятелството, че ще прекарате целия си живот чартърен.
Твърде евентуално е да промените работата си през идващите няколко години. Тогава нищо не ви пречи да се преместите по-близо до работното си място.

Според Форбс актуалните младежи трансформират работата си приблизително на три години.

Понятието за благосъстоятелност към този момент не е от голяма важност

Джеймс Хамблин, публицист от The Atlantic, изяснява явлението: „ През последното десетилетие психолозите направиха огромни проучвания, които потвърдиха, че във връзка с щастието и възприятието за благоденствие харченето за нови прекарвания носи доста повече изгода, в сравнение с пазаруването на нови неща. То носи повече наслада “.

Преживяванията ни свързват

Социалното взаимоотношение сред хората е от решаващо значение за това дали се усещат щастливи. Разговорите и приятелите ни вършат по-щастливи. Какво обичате да слушате повече – история за някое далечно пътешестване, година, прекарана на диво място, или за това какъв брой жилището си е купил някой?

Не забравяйте, че даже неприятното прекарвания могат да се трансфорат в добра история. Материалните неща не.

Купуването на неща ни кара да се тревожим

Нещата, които притежаваме, имат нас. Особено в случай че са скъпи. Ако купувате кола, ще се тревожите постоянно, когато звучи необичайно. Ако купите къща и я напълните със скъпи движимости, ще се страхувате от грабеж. Да не приказваме за това, че колата може да се счупи или откардне, а скъпият тв приемник – да се скапе. Но никой в никакъв случай не може да отнеме прекарванията, които имате.

Всичко поевтинява с времето

Родителите ни не са можели да пътуват толкоз постоянно, нито да се забавляват толкоз. Нито са имали толкоз благоприятни условия да стартират нов бизнес. Поради това, когато са имали пари, те ги са вложили в къщи и коли. В края на краищата, всяка покупка, в случай че не е жилище, ще се обезценява с течение на времето. И като се замислим какъв брой бързо се обезценяват парцелите по време на рецесия, нещата стават явни.

Опитът обаче няма по какъв начин да поевтинее. Нито може някой да го открадне.

Инфо: Обекти

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР