Днес традиционната мярка за успех – да притежавате собствен апартамент

...
Днес традиционната мярка за успех – да притежавате собствен апартамент
Коментари Харесай

Защо младите хора вече не купуват коли и апартаменти?

Днес обичайна мярка за триумф – да притежавате личен апартамент и кола – е остаряла. Все повече младежи по света не желаят да си ги купуват, написа Obekti.bg.

Изследванията демонстрират, че хората, които през днешния ден са на възраст 30-35 години, рядко купуват къщи и даже по-рядко – коли. Всъщност те съвсем не купуват скъпи неща, даже когато имат пари. В Съединени американски щати назовават тези младежи ​​„ поколението на наемателите “.

Защо се случва това?

Според някои социолози актуалните младежи са жертва на финансовите рецесии. Хората от ден на ден се опасяват да взимат „ съществени “ заеми. Несъмнено това е едната причина.

Но има и друга. Работата е, че настоящето потомство младежи се разграничава от поколението на родителите си. То има други полезности.

Младежите през днешния ден премислиха концепцията за триумф, което значи:
    Успешните хора не купуват парцели – те живеят чартърен.    Ако желаете да се смятате за сполучливи, инвестирайте в прекарвания и опит: пътувайте, занимавайте се рискови спортове, изграждайте започващи компании.
Въпросът е, че хората през днешния ден не търсят разцвет и непоклатимост – нуждаят се повече от еластичен график, финансова и географска самостоятелност.

Хората имат все по-малка потребност от притежания

Защо ви е да имате кола, в случай че можете да вземете такси? Дори не е по-скъпо, в сравнение с да се движите със личната си кола. Защо да си купувате къща на красиво място и да отидете там за отмора, в случай че можете да намерите място за престой през Airbnb във всяко кътче на планетата? Същото е с недвижимите парцели в родния град:
    Не знаете какъв брой дълго ще останете там, където живеете.    Можете да вземете ипотека за 40 години или да приемете обстоятелството, че ще прекарате целия си живот чартърен.    Твърде евентуално е да промените работата си през идващите няколко години. Тогава нищо не ви пречи да се преместите по-близо до работното си място.
Според Форбс актуалните младежи трансформират работата си приблизително на три години.

Понятието за благосъстоятелност към този момент не е от голяма важност

Джеймс Хамблин, публицист от The Atlantic, изяснява явлението: „ През последното десетилетие психолозите направиха огромни проучвания, които потвърдиха, че във връзка с щастието и възприятието за благоденствие харченето за нови прекарвания носи доста повече изгода, в сравнение с пазаруването на нови неща. То носи повече наслада “.

Можете да прочетете целия материал на уеб страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР