Конференция на либералдемократите: Речта на Дейви включва мощен човешки момент - и изборно изчисление | Сам Коутс

...
Днес той не може да бъде по-язвителен към партията на
Коментари Харесай

Днес той не може да бъде по-язвителен към партията на Риши Сунак от „клоуни“. Някога проповядваха "еквидистанция" - способността в парламент да реши дали да постави торите или лейбъристите в номер 10. Сега те ясно дават да се разбере, че никога няма да върнат торите на власт в - математически невероятна - ситуация, в която имат избор .

Прочетете повече:

Това означава, че в Борнмът либералдемократите се завърнаха твърдо в левия център, щастливото място на партията, позиция, която отразява електоралната математика. В 80-те места, където са на второ място, има само две, където се борят с лейбъристите.

И проблемите, върху които са избрали да се съсредоточат - разходите за живот и здравето - са двата най-големи проблема, които вероятно ще тласнат избирателите в тяхната колона, показва проучването на Lib Dem. Но сър Ед трябваше да пресече шума и да бъде забелязан, което доведе до един от най-разтърсващите и трудни пасажи, произнасяни някога от партиен лидер в днешно време.

Той използва речта си, за да опише смъртта на майка му от рак на 15 години, след смъртта на баща му, когато сър Ед е бил на четири години. Подробностите - как той беше в училищната си униформа до нея на път за училище, когато тя почина - не бяха лесни за слушане и очевидно не бяха лесни за предаване.

Трябва ли да приемаме либералдемократите на сериозно?

Това беше , но тъй като беше представено на най-голямата им политическа платформа, която партията получава през цялата година, имаше и груби изборни изчисления. Това е проблем, с който искат да бъдат свързвани, и трябва да положат повече усилия, за да бъдат чути като четвъртата по сила сила в британската политика.

За цялото добро сърце и жизнерадост след три дни в Борнмут, стана ясно, че партията всъщност не обмисля масов жълт прилив, с редовни напомняния за необходимостта от предпазливост. Гласуването в склонния към Брекзит Югозапад, някога сърцевина, може да се връща към тях - все още се отдалечаваше от тях през 2019 г. - но те все още гледат само към спечелването на общо 15 до 35 места през следващата година, а не 50-те плюс, на които се радваха между 1997 г. и 2015 г.

Прочетете още:
Дейви намеква за следизборно споразумение с лейбъристите
Дейви обвързва либералните демократи с тройно заключване на пенсиите

Дейви : „Използвах грешната дума на С“

Малко вероятно е това да е числото, което позволи на Ник Клег да договори това крайно токсично коалиционно споразумение с торите през 2010 г.

Така че имаше разговор в периферията на конференцията на либералните демократи - намръщен и въздишан от ръководството - за това какво да правим в случай на застой на парламента, като се има предвид, че те вече са изключили противопоставянето на двете други партии една срещу друга, ако това изобщо е възможно .

Мнозина вярват, че сър Ед никога не би участвал в друга коалиция, толкова белязана е партията, тъй като няма начин да се гарантира, че обещанията, дадени в началото, наистина могат да бъдат изпълнени. Сър Ед изглежда изплашен за някои от неуспеха да получи повече от торите, които според него са нарушили обещанията си. Така че дискусията е между два други модела – може ли да има много по-ограничено споразумение за доверие и доставка, при което либерал-демократите получават някои политически дрънкулки в замяна на подкрепа за някои части от дневния ред на лейбъристите?

Или трябва да предприемат по-твърд подход – решавайте законопроект по законопроект, мярка по мярка, дали да подкрепите дневния ред на Starmer?

И двете страни се взират една в друга, знаейки, че ако залозите се вдигнат твърде високо, дискусиите се разпаднат и отношенията се развалят, може да има нови общи избори по всяко време.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Има такива, които, когато им дойде времето , ще настоява сър Ед да възприеме последния подход.

Първата лична есенна конференция на либералните демократи от 2019 г. насам мина добре при собствените си условия. Въпросът е колко въздействие могат да имат извън тази зала.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР