Днес точно в 7:00 часа ще отворят урните във всички

...
Днес точно в 7:00 часа ще отворят урните във всички
Коментари Харесай

Местни избори 2023: Избираме кметове и общински съветници

Днес тъкмо в 7:00 часа ще отворят урните във всички обитаеми места в страната. България избира локалната власт под знака на кавги и невиждани решения на ЦИК.

Вчера от Централната изборна комисия взеха решение дефинитивно да не се гласоподава с машини. Причината е отчетът от ДАНС, които са открили непозволени дейности от страна на зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов, който е снимал на персоналния си телефон изходния код за машините.

След констатациите на ДАНС, ЦИК разпореди неотложно машините за гласоподаване да бъдат върнати в складовете. 

По данни на ЦИК 58 партии и 9 обединения ще вземат участие в локалния избор. Секциите в цялата страна са над 11 000. А над 6 милиона българи имат право на глас.

Над 30 хиляди са претендентите за общински съветници, към 1360 са претендентите за кметове на община, към 400 са претендентите за кметове на регион, които ще вземат участие в идните локални избори. 6600 са претендентите за кметове на кметства.

Избирател с непрекъснат и сегашен адрес в разнообразни обитаеми места може да изиска да бъде вписан в изборния лист по сегашен адрес. Услугата е налична и посредством електронно заявление през интернет страницата на ГРАО. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР