Днес, точно в 15 часа, медицинските сестри от Враца се

...
Днес, точно в 15 часа, медицинските сестри от Враца се
Коментари Харесай

Медицинските сестри във Враца: Ситуацията е вече нетърпима /снимки/

Днес, тъкмо в 15 часа, медицинските сестри от Враца се събраха на митинг пред постройката на общината, видя кореспондент на организация BulNews. Така белите престилки поддържаха националния митинг на сътрудниците си и за следващ път желаеха здравния министър Кирил Ананиев да пристигна в града и да види в какви условия работят и по какъв начин болничното заведение е обречена на закриване.
Пред постройката общината се събраха към 60 медицински експерти, които бяха подкрепени и от жители.
„ Години наред ние молим към ръководещите, че експертите по здравни грижи са недооценени и че би трябвало да се направи нещо, с цел да се задържат младежите в България и да се стимулират да работят тази специалност. Нищо не се случи, което да ни задоволи и резултатът е ескалиралото неодобрение “, зави една от протестиращите сестри.
Сестрите бяха безапелационни, че съсловието работи при неприятни условия на труд и при недобро възнаграждение. По думите им обстановката към този момент е станала нетърпима и това ги принуждавало да работят на повече от две места, с цел да можгат да си докарат някакъв порядъчен приход.
„ Искаме политическо единодушие за заслужен труд, за почтено заплащане и подготовка, кариерно развиване на сестрите, съблюдаване на груповия трудов контракт, не се подписва от работодателите. Искаме и дълготрайна тактика до 2030 година с съответни периоди и финансиране. Ние желаеме освен пари, ние желаеме почтено място в обществото, заслужен труд и да спечелим уважението, което заслужаваме. Все отново ние се грижим за човешкото здраве и сме нужни. Без нас опазването на здравето не може да съществува “, безапелационни са медицинските експерти.
По време на митинга стана ясно, че в аптеката в болничното заведение сега няма никакви лекарства, нямало даже лепенки и обикновени медикаменти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР