Днес Ти си Ти, това е по-истинско от самата истина.

...
Днес Ти си Ти, това е по-истинско от самата истина.
Коментари Харесай

Д-р Сюс: Защо да се вписваш, когато си роден да изпъкнеш.

Днес Ти си Ти, това е по-истинско от самата истина. Няма някой, който да е повече Теб от теб самия.

Бъди този, който си, и казвай това, което мислиш. Защото този, който има нещо срещу, няма значение, и този, който има значение, няма нищо срещу.

Защо да се вписваш, когато си роден да изпъкнеш.

Ти имаш мозък в главата си. Ти имаш обувки на краката си. Ти можеш да поемеш към всяка посока, към която пожелаеш.

Човекът е човек, без значение какъв брой е дребен.

По-добре е да знаеш по какъв начин да учиш, в сравнение с да знаеш.

Докато някой като теб не го е грижа задоволително доста, нищо няма да стане по-добро. Не, няма.

Харесвам безсмислиците, те разсънват мозъчните кафези. Фантазията е нужна съставна част в живота; това е като да гледаш на живота през неверния завършек на телескопа. Това е, което върша, и то дава опция да се смееш над събитията в живота.

Понякога няма да знаеш какъв брой значим е моментът, до момента в който не се трансформира в спомен.

За света ти може би си единствено един човек, само че за един човек, може да си целия свят.

Понякога въпросите са комплицирани, а отговорите - простички.

Животът е прекомерно къс, с цел да се будиш със страдание. Така че бит хората, които се отнасят към теб по верния метод, елементарни на тези, които не го вършат, и вярвай, че всичко се случва с причина. Ако ти се даде късмет, вземи го. Ако той трансформира живота ти, разреши му. Никой не е обещавал да е елементарно, а единствено, че си коства.

Не плачи, тъй като всичко е свършило, усмихвай се, тъй като това ти се е случило.

Тиодор Сойс Гайзъл (2 март 1904 г.- 24 септември 1991 г.) е американски публицист, стихотворец и илюстратор на комикси, прочут основно с книгите си за деца, които подписва с псевдонима Доктор Сюс (Dr. Seuss), Тео Ле Сиг, а един път и като Розета Стоун.

Публикува 46 детски книги. Неговите най-бележити книги включват бестселърите „ Зелени яйца и шунка “, „ Котката в шапката “, „ Една риба две риби алена риба синя риба “, „ Хортън мъти яйцето “, „ Хортън чува Кой! “ и „ Как Гринч открадна Коледата! “. Създадени са голям брой акомодации по неговите произведения, в това число 11 ТВ специфични издания, четири пълнометражни кино лентата, един бродуейски мюзикъл и четири ТВ сериала. Печели премията „ Лавицата на Луис Карол “ за „ Хортън снася яйцето “ през 1958, както и през 1961 за „ И да си мисля, че го видях на улица Мълбери “.

Гайзъл, също така, работи и като илюстратор на рекламни акции, най-много за Флит и Стандард Ойл, както и като политически карикатурист за „ Пи Ем “, нюйоркски вестник. По време на Втората международна война е в анимационния отдел на американската войска, където написа „ План за гибел “, филм, спечелил Оскар за документален филм през 1947 година

Рожденият ден на Гайзъл, 2 март, е признат за годишното отбелязване на Деня на националното четене в Америка — самодейност за четене, основана от Националната асоциация на образованието.

Биография: Уикипедия
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР