Днес температурите в страната ще достигнат 34-39 градуса, в петък

...
Днес температурите в страната ще достигнат 34-39 градуса, в петък
Коментари Харесай

Горещини до 44 градуса ни очакват през следващите дни

Днес температурите в страната ще доближат 34-39 градуса, в петък в планините и Добруджа може да има разхладителен дъжд, а в събота и неделя ще бъде слънчево топло и горещо с температури до 40 градуса. Това предвижда синоптикът Петър Янков.

Той посочи, че преваляванията ще бъдат слаби и няма да попречат на покачването на температурите в обитаемоте места. В планинските курорти термометрите ще демонстрират 23-24 градуса.

" В понеделник и вторник се чакат оптимални температури до 40 градуса, в сряда едва ще превали в планините, горещо време ни чака в края на идната седмица - в петък, събота и неделя температурите ще са до 40-41 градуса в най-топлите места ", предвижда синоптикът.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че сухият интервал ще продължи до 22-23 август, като в интервала 18-20 август жегата ще стигне до 44 градуса.

" По-динамичното време стартира от 23 август с намаляване на температурите и вероятно валежи ", очерта идния интервал на разхлаждане Янков.

По думите му времето е идеално за море с температури на въздуха 29-32 градуса и на морската вода 27-28 градуса, в крайните южни елементи - при Ахтопол и Синеморец 29 градуса.

Времето в южните ни съседки

В Гърция и Турция времето също е уместно за морска почивка. По Беломорието градусите на въздуха са 35-38, на водата - към 28.

Петър Янков добави, че вълнението в южните ни съседки ще бъде едва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР