Днес температурите ще прехвърлят 20 градуса, но ще има много

...
Днес температурите ще прехвърлят 20 градуса, но ще има много
Коментари Харесай

Времето: Топло със силен вятър

Днес температурите ще трансферират 20 градуса, само че ще има доста мощен до плевел вятър.

Оранжев код поради вятъра е разгласен за областите Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Търговище, Шумен, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Бургас.

Жълт е кодът за областите Монтана, София и Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Русе, Разград, Силистра, Добрич и Варна.

Вятърът ще е на пориви, след обяд в Източна България и в регионите, наоколо до северните скатове на планините ще е мощен и плевел. Облачността ще е променлива – най-вече междинна и висока. През деня ще е съвсем без превалявания, по-слънчево ще е над Западна България. С южния вятър ще  настъпи сензитивно стопляне: оптималните температури ще са сред 29 и 25 градуса, в София – 22.

Над Черноморието облачността ще е променлива, няма да вали. Вятърът от юг-югозапад последователно ще се усилва и по здрач тук-там към този момент ще е плевел. Максималните температури ще са най-вече сред 18 и 23 градуса, малко по-ниски в крайните северни региони. 

В планините ще е прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи плевел до ураганен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива и на обособени места ще превали дъжд. Ще е по-топло с оптималната температура на височина 1200 метра – към 16, на 2000 метра – към 9 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното и денем ще продължи да се намалява.

През нощта против неделя и в неделя от запад на изток ще превали, тук-там краткотрайно преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Силният югозападен вятър ще се смени с сдържан северозападен, в източните региони - север-североизточен. Ще стартира бързо намаляване на температурите, сензитивно ще бъде в Северна България, изключително в североизточните региони, където по-късно денем в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

До средата на идната седмица ще остане доста динамично, с условия за превалявания и мощен вятър с изменяща се посока, а захлаждането от север ще продължи.

В понеделник преваляванията ще са най-вече от дъжд, по-слаби спрямо неделя. През идващите дни до четвъртък тук-там в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг, до момента в който на юг преваляванията ще са най-вече от дъжд; там и температурите ще остават по-високи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР