Днес Техническият университет в София отваря врати на лабораториите си

...
Днес Техническият университет в София отваря врати на лабораториите си
Коментари Харесай

Техническият университет в София отваря лабораториите си за ученици и кандидат-студенти

Днес Техническият университет в София отваря порти на лабораториите си за възпитаници и кандидат-студенти в границите на своите " Дни на отворените порти " - самодейност, която ще продължи и на следващия ден.

Посетителите ще могат също да се срещнат с изискванията и специалностите, да схванат какви са вероятностите им за професионално развиване, в случай че изберат да учат в ТУ.

От ТУ канят всички с интерес към инженерните науки от София и страната, както и всички, които желаят да прегледат университета. За тях ще са отворени лаборатории по оптоелектроника и оптични връзки, видеокомуникации и технологии, електрически апарати и релейна отбрана, виртуална действителност, мехатроника и осведомителна техника, технология на машиностроенето, металорежещи машини, електронна микроскопия, химия, автоматизирано планиране в електрониката и микроелектрониката, импулсна, цифрова и микропроцесорна схемотехника и доста други. Преподаватели ще показват модерни системи и технологии в региона на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, превоза и други научни посоки.

Техническия университет - София има най-високата оценка при институционалната акредитация - 9,56, получавана до момента от висше учебно заведение в България. Според Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година, Технически университет-София е отличник в шест най-престижни посоки: „ Електротехника, електроника и автоматика “, „ Енергетика “, „ Комуникационна и компютърна техника “, „ Машинно инженерство “, „ Общо инженерство “, „ Транспорт, мореплаване и авиация “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР