Днес тече вторият тур от консултации преди връчването на втория

...
Днес тече вторият тур от консултации преди връчването на втория
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: ДПС на консултации при президента преди третия мандат

Днес тече вторият тур от съвещания преди връчването на втория и третия мандат. В 15,15 часа започнаха консултациите с Движение за права и свободи.

Тази заран Рамадан Аталай съобщи пред Нова телевизия по отношение на съставянето на държавно управление, че " човек би трябвало да губи последно вярата ". От Движение за права и свободи считат, че има задоволително средства в бюджета, както и че те нямат силата да дефинират дневния ред, само че пренебрегването на Движение за права и свободи от политически сили е подценяване на придвижването.

Днес първи при президента бяха от " Демократична България ". Президентът Румен Радев и съпредседателите на " Демократична България " застанаха на общата позиция, че третият мандат е спешен, а политическите сили би трябвало до последно да се опитат да сформират кабинет. На излизане обаче от " Демократична България " още веднъж потвърдиха, че има нужда от държавно управление най-малко през зимата, обаче кабинет с Българска социалистическа партия не биха подкрепили. Важно е с третия мандат четирите партии, без ГЕРБ и Движение за права и свободи, да се опитаме да извлечем уроци и да излъчим ръководство, добави Христо Иванов.

Вчера съвещания бяха извършени с " ИТН ", които обявиха, че трети мандат за сформиране на държавно управление няма да поддържат. ГЕРБ, която е втора политическа мощ, още веднъж обявиха, че ще вземат мандата и ще го върнат незабавно. Единствено диалогични бяха от Българска социалистическа партия, които обявиха, че ще продължат договарянията, с цел да бъде формирано държавно управление, само че без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Предстоят диалозите с ИБГНИ, които обявиха в Народното събрание, че няма да поддържат трети мандат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР