Днес Тайван представи нови модели на военни безпилотни летателни апарати,

...
Днес Тайван представи нови модели на военни безпилотни летателни апарати,
Коментари Харесай

Подобно на Украйна: Тайван демонстрира свои собствени дронове

Днес Тайван показа нови модели на военни безпилотни летателни апарати , които са лично произвеждане , като разгласи, че те са основни за потенциала му за присъединяване в  „ асиметрична война “ . Според формалното изказване задачата е военните сили на Тайван да станат по-гъвкави и надеждни , при положение, че се наложи те да се изправят против доста по-мощната китайска войска. Както е известно, Китай , който твърди, че ще следва непоколебимо метода си за използване на мощ , с цел да сложи Тайван под собствен надзор, усили целеустремено военната си интензивност наоколо до демократично управлявания остров, с цел да го принуди да одобри китайския суверенитет макар възраженията на Тайван.

Войната в Украйна даде нов подтик на напъните на тайванските военни сили да укрепят защитата си, в това число да разработят нови безпилотни самолети. В непредвидена проява на своите благоприятни условия Националният институт за просвета и технологии „ Чунг-Шан “ , благосъстоятелност на военните, сподели най-новите си модели дронове , измежду които е моделът, създаден особено за наблюдаване – „ Albatross II “ , дружно с други бойни безпилотни летателни апарати, които работят със спътници на световната система за позициониране.

Ръководителят на института Арт Чанг съобщи, че войната в Украйна е насочила вниманието към безпилотните летателни апарати, а военните сили са се споразумели с тайвански компании за основаването на обединен „ народен екип “ за създаване на военни дронове . Тайванските военни сили оповестиха партньорството си с тези компании, чиято цел е да произведат 3000 безпилотни самолета през идната година.

Лидерката на Тайван Цай Инг-Уен поддържа концепцията за по този начин наречената „ асиметрична война “ , която да направи тайванските сили по-мобилни и по-трудни за атакуване . Въоръжените сили на Тайван са добре оборудвани , само че към момента отстъпват на тези на Китай.  Сред показаните военни дронове е и атакуващ дрон с муниции, предопределен за автоматизирано напредване, който може да се насочи извънредно бързо към целта и да се взриви при удара.

Междувременно министерството на защитата на острова заяви, че Китай е изпратил свои безпилотни летателни апарати в региони, близки до Тайван , с цел да тества надеждността им. Миналата година Тайван смъкна граждански дрон, който навлезе във въздушното му пространство покрай островче край китайския бряг.

Министерството на защитата на Тайван сигнализира в отчет до Народното събрание, по-рано тази седмица, копие от който беше отразено от Reuters, че Китай бързо усилва бойния си потенциал с безпилотни самолети , в това число летящи роботи. В отговор на това Тайван разгласи, че ще се концентрира върху създаването на свои бойни и наблюдателни дронове, както и на системи за битка с противников дронове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР