Днес свиках консултации с представители на всички политически групи в

...
Днес свиках консултации с представители на всички политически групи в
Коментари Харесай

Герджиков: Търсим консенсус по важните за столичани въпроси с паркирането

Днес свиках съвещания с представители на всички политически групи в СОС по тематиката, обвързвана с превоза и политиките за паркиране. Това декларира ръководителят на СОС Елен Герджиков  Елен Герджиков Елен Стойчев Герджиков е роден на 07.06.1972 година Висшето си обучение приключва в СУ "Св. Климент, представен от пресцентъра на СОС.

Повод за това е фактът, че сега в комисиите към съвета се преглеждат три отчета, отнасящи се до промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община - първият е на общинският консултант Борис Бонев, вторият е на група съветници от ГЕРБ-СДС, а третият - на консултант и двама районни кметове от Демократична България. В тези три отчета има много хрумвания, които съответстват. Целта на срещата бе положителните оферти, за решение на значимите за софиянци и гостите на града въпроси, да бъдат подкрепени с консенсус, показва Герджиков.

Участниците в срещата са се обединили към предлагането за разширение на зелената зона в кварталите "П. Яворов " и "Иван Вазов ". Групите на ГЕРБ-СДС, Демократична България и "Патриоти за София " ще поддържат отчета, който визира тези промени. Освен това има консенсус и по концепциите за въвеждане на електронен винетен стикер за паркиране, облекчение при издаването му на хората в неравностойно състояние и прибавяне на условие за наложителен годишен механически обзор за унищожаване на транспортни средства от улиците на София, които са излезли от приложимост, само че се употребяват като складови пространства, показва ръководителят на СОС.

По думите му в това време други оферти като разширението на синя зона и увеличение на работното време на платените зони към този миг не срещат поддръжка от всички политически групи в СОС. Сред изложените претекстове за това са, че поради Коронавирус рецесията не са извършени задоволително публични разисквания, както и че това би затруднило в допълнение жителите в комплицираната епидемиологична конюнктура.

Предстои редакция на препоръчаните промени и разискването им в комисията по превоз и сигурност на придвижването. Герджиков показва вяра, че този консенсус ще бъде доказан по време на дебатите в комисиите, както и на съвещанието на СОС на 12 ноември, когато те би трябвало да се гласоподават.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР