Днес Светият Синод благодари на Бога за всичките му благодеяния

...
Днес Светият Синод благодари на Бога за всичките му благодеяния
Коментари Харесай

Църквата за решението на КС за Истанбулската конвенция: Слава на Бога!

Днес Светият Синод благодари на Бога за всичките му благодеяния към българския народ и за отхвърлянето от Конституционния съд на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна още като Истанбулска.

„ Слава на Бога за всичките му милосърдие към българския народ! Благодарение на великия Божи промисъл посредством мъдростта и съвестта на болшинството конституционни съдии, беше взето заслужено и конституционносъобразно решение за отменяне на добилата известност така наречен Истанбулска конвенция”.

Плевнелиев: Истанбулската спогодба е за тъждество, а не за фиктивен трети пол

Президентът: Не би трябвало да ратифицираме Истанбулската спогодба

Екологичен потенциал изиска всички държави-членки да ратифицират Истанбулската спогодба

Българска социалистическа партия е публично срещу Истанбулската спогодба

От Българската православна черква показват безапелационна позиция срещу приемането на конвенцията защото е „ противоречаща на православното обучение за сътворението на мъжа и дамата като Божий облик и сходство и като биологични същества, както и против въвеждането на понятия, несъвместими с българския публичен и юридически ред”.

Св. Синод със свое решение прикани да се насочва усърдна молитва към Пресвета Богородица в храмовете и манастирите в България срещу приемането на този интернационален контракт от Народното събрание.

Каракачанов предложи референдум за гей браковете

Какво мислят българите за „ джендър “ и домашното принуждение

Призна ли държавното управление на Борисов третия пол

„ Съдът е дело Божие, само че до справедливото решение се стигна посредством напъните, вдъхновението, съвестта и мъдростта на доста хора – духовници, учени, общественици, публицисти, адвокати, представители на държавни институции, на политици, на болшинството от благочестивия български народ. Всички те, водени от нравствените устои на обществото, устрема за запазване на държавността и отбрана на бъдещето на България – нашите деца, се сплотиха и отстояваха несъгласието си с въвеждането посредством интернационален контракт на понятия и идеология, несъвместими с обичайния християнски морал на българския народ”, се показва в позицията на Св. Синод.

„ Затова и ние посрещаме с признателност и наслада Решението на Конституционния съд на Република България за оповестяването като противоречаща на Конституцията по този начин наречената Истанбулска Конвенция и благославяме да се насочи в храмовете и манастирите на БПЦ-БП в рамките на България и отвън нея в дните на Богородичния пост, благодарствена молитва към Всемилостивия Бог след прочитането на молебения канон към Св. Богородица за благоденствието на българския народ”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР