Днес светът е голям, Космосът е необятен, необятно е и

...
Днес светът е голям, Космосът е необятен, необятно е и
Коментари Харесай

Просветният министър си пожела България скоро да има своя първи нобелов лауреат

Днес светът е огромен, Космосът е необхватен, широко е и знанието, само че значимото за нас е по какъв начин да разпалим, по какъв начин да мотивираме децата и учениците към това познание. Затова събития като " Ало, Космос! Говори България! " са едни от значимите, в това число и за Министерството на образованието и науката, фестивали на знанието, на науката, които, както сподели и доктор Соломон Паси, ще създадат, ще изградят идващия астронавт и нобелов лауреат българин. Това сподели министърът на образованието и науката проф., който взе участие в откриването на третото издание на фестивала " Ало, Космос! Говори България! ", което стартира в зала " Джон Атанасов " на " София тех парк ".

Министерството на образованието и науката се пробва да разшири тази по-иновативна просветителна среда, като за последните две години е вложило към 1 милион и 200 000 лв. в построяването и доизграждането на осем обсерватории и планетариуми, които сега са центрове за личностно развиване. Те са посетени от над 4000 деца, заяви просветителният министър.

Според него фестивалът " Ало, Космос! Говори България! " може да бъде част от една доста забавна новаторска STEM мрежа от събития и действия, която да стимулира децата и учениците към специалностите на бъдещето, към физиката, инженерните науки и към математиката.

Успехът ни идва през погледа към космоса и в търсенето на опция да вдъхновим младежите, с цел да гледат звездите, сподели министър.  

Той показа пред участниците в научния фестивал, че когато е идвал към това вдъхновяващо събитие, си е спомнил думите на Стивън Хокинг: " Научете се да гледате към звездите, а не към краката си ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР