Днес сутринта вече започна преместването на първите бежанциот бежанския център

...
Днес сутринта вече започна преместването на първите бежанциот бежанския център
Коментари Харесай

Бежанците в Елхово се оплакват от липса на храна и студ

Днес сутринта към този момент стартира преместването на първите бежанциот бежанския център в Елхово към държавни бази навътре в страната. Това заяви ръководителят на организация по бежанците Мариана Тошева. В Елхово има към 500 души.

По мотив недоволствата на хората от изискванията, тя добави, че това е краткотрайно място за настаняване, за неповече от 72 часа, като задачата е да се дефинират потребностите им.

Пред медиите в Елхово бежанци се оплакаха, че нощес не е имало храна, а във фургоните е било студено. Тошева разясни, че през днешния ден е проведено изхранване.

Ивайло Мирчев от " Демократична България " разяснява пред бТВ, че казусът идва от неработещите институции, които са били заварени от новата власт.

" В щаба нещата са добре. Институциите обаче не са работили 10 години. Хората в тях са назначавани по партиен симптом ", сподели Мирчев.

Той повтори, че Калина Константинова не е постъпила вярно, като е " размахала пръст на бягащи от войната хора ". И добави, че като се изключи тази неточност, тя се оправя с останалите си отговорности като вицепремиер.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева изясни, че не е имало различен вид за настаняване на бежанците през зимата, с изключение на в хотелите по морето. Тя разясни, че за тези месеци страната се е погрижила за близо 100 хиляди бежанци.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР