Днес сутринта разбрах за положителния тест за COVID-19 на председателя

...
Днес сутринта разбрах за положителния тест за COVID-19 на председателя
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Ако РЗИ ми наложи карантина, ще я спазя, но правилата са глупави

Днес сутринта разбрах за позитивния тест за COVID-19 на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев. Направих си тест и той е негативен. Разбира се това е тест, който е закупен от аптеката. Планирам малко по-късно да си направя проучване и в лаборатория. Това съобщи пред водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов, който дружно с Минчев участва на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник.

Той съобщи, че не схваща за какво би трябвало да бъдат карантинирани и останалите участници в съвещанието. „ Не виждам съображение за карантиниране. Доколкото знам всички са имунизирани. Самият президент преди няколко дни си постави трета доза от имунизацията. Самият Минчев беше извънредно правилен – от самото начало беше с маска”, акцентира Костадинов като посочи, че самият той не е бил с маска по време на диалозите.

По думите на водача на „ Възраждане”, в случай че РЗИ му наложи 10-дневна карантина, той ще бъде заставен да я съблюдава. „ Такива са разпоредбите и такива са законите, които са глупави. Но не разбирам на каква основа ще ми наложат карантина, при изискване, че тестванията демонстрират, че съм здрав”.

За следващ път споделям, че ние от „ Възраждане” неведнъж сме заявявали, че имунизацията би трябвало да е непринуден развой и тя не би трябвало да води нито до права, нито до отговорности. Както аз не желая на мен някой да ми споделя дали да се имунизирам, по този начин и аз не споделям на хората към мене да не се имунизират. Моето персонално мнение е, че в никакъв случай не бих се ваксинирал, не виждам и причина да го върша. Но в случай че някой различен към мен реши да го направи – не виждам причина да го спра. С тези думи Костадинов разяснява информацията, че четирима от депутатите от парламентарната му група са с сложени ваксини против COVID-19.

„ Аз не съм лидер на фракция и не съм гуру. Мнението ми за имунизациите е основано на това, което съм чел – на многочислени научни проучвания. Всеки един естествен и рационален човек може да вземе осведомено решение самичък за себе си”, съобщи Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР