Днес сутринта профилът на Борис Кагарлицки, който може да бъде

...
Днес сутринта профилът на Борис Кагарлицки, който може да бъде
Коментари Харесай

Руски политолог е с повдигнати обвинения за публични призиви към тероризъм

Днес сутринта профилът на Борис Кагарлицки, който може да бъде наказан до 7 години в затвор, не попада към този момент на уеб страницата на Московския университет за обществени и стопански науки, където преподава.

Според юриста му 64-годишният политолог отхвърля всички отправени обвинявания.

Кагарлицки " в никакъв случай не е подкрепял или оправдавал тероризма ", съобщи юристът. " Целта на всичките му речи е да се опита да изкара на ярко проблемите, пред които Руската федерация се изправя ", добави той.

През май 2022 година, Кагарлицки беше разгласен за " задграничен сътрудник " в Русия след началото на съветската инвазия в Украйна от февруари същата година. Този етикет доста затруднява активността на лица и организации, квалифицирани по този метод.

Кагарлицки " е бил политически пандизчия сред 1982 и 1983 година " съгласно биографията му на уеб страницата на университета. Той е създател на доста изявления и проучвания за лявото политическо придвижване в Русия и по света.

От началото на съветската атака в Украйна и приемането на закон, забраняваш сериозната тирада, доста самостоятелни съветски медии бяха принудени да прекратят активността си в страната, а огромен брой съперници на режима бяха прокудени или вкарани в затвори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР