Днес сутринта пловдивчани станаха свидетели на спираща дъха гледка, когато

...
Днес сутринта пловдивчани станаха свидетели на спираща дъха гледка, когато
Коментари Харесай

След застудяването и дъжда: Красива дъга над Пловдив

Днес сутринта пловдивчани станаха очевидци на спираща дъха панорама, когато красива дъга беше видяна от едно от тепетата на града, до момента в който притежателите на кучета се разхождаха със своите домашни любимци. Рязкото захлаждане и дъждът през нощта не попречиха на хубостта на природата да изгрее и да зарадва жителите на града.
Прочетете още
Метеоролозите предизвестиха за захлаждането и преваляванията. Въпреки това, когато слънцето изгря тази заран, то разкри красива дъга, разпростряла се през небето.

Пловдивчани, които обичат да стартират деня си с разходка на чист въздух, бяха прелестно сюрпризирани от непредвидената естествена хубост. Докато разхождаха кучетата си на близкото тепе, те не можаха да не създадат фотоси на дъгата, дружно с четириногите любимци.

Дъгите са известни като знаци на вяра и заричане за по-добри времена. Появата на тази дъга след бурята евентуално е донесла чувство за успокоение и позитивност на пловдивчани, които са били наранени от неприятното време.

Местните метеоролози обясниха, че дъгите се образуват, когато слънчевата светлина взаимодейства с дъждовните капки във въздуха. Когато слънчевата светлина влезе в дъждовните капки, тя се пречупва или огъва и се разделя на разнообразни цветове. Всеки цвят има друга степен на изкривяване, което кара цветовете да се популяризират и основават красивия набор, който виждаме в дъгите.

Докато пловдивчани се любуваха на гледката, те не можеха да не си помислят за символичното значение на дъгата. След захлаждането и дъжда в града, дъгата служи като увещание, че след всяка компликация идва светлина и че животът продължава, напомняйки ни, че даже след най-тъмните облаци постоянно има лъч светлина в края на тунела.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР