Днес сутринта група граждани, водени от Георги Георгиев, лидер на

...
Днес сутринта група граждани, водени от Георги Георгиев, лидер на
Коментари Харесай

От КПКОНПИ разбиха лъжите на "БОЕЦ" и показа скандални СНИМКИ

Днес сутринта група жители, водени от Георги Георгиев, водач на Групово дело „ БОЕЦ “, блокираха за към час служебния вход на постройката на КПКОНПИ на пл. „ Св. Неделя “ в столицата.

По този мотив, като и във връзка отправените претенции за влизане в тази постройка на протестиращите и за подаване на оставки, с изказвания, че десетки техни сигнали за корупция са останали „ без отговор “, Комисията показва следната позиция:

Блокадата на постройката е осъществена в нарушаване на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по метода, по който такива дейности бяха подхванати до момента във връзка с Министерство на правораздаването и на Централната изборна комисия.

Ръководството на КПКОНПИ почита правото на кротичък митинг на всеки български жител, в това число и когато той е ориентиран против активността на самата Комисия, само че не може да одобри ултимативни претенции за допускане на протестиращи в постройката като изискване те да позволен чиновниците до работните им места.

Протестните дейности повлияха на естествената работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, което също се обитава на пл. „ Св. Неделя “ № 6. Извършената незабавна инспекция в дирекция „ Противодействие на корупцията “ демонстрира, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши обществени длъжности, подадени от Групово дело „ БОЕЦ “.

По единия се реализират съответни оперативни дейности, а по другия инспекцията е прекъсната, защото от посочения адресант /ГД „ БОЕЦ “/ изрично са отрекли авторството на сигнала.

Прием на господин Георги Георгиев от ръководителя на КПКОНПИ е отхвърлен освен заради разпоредбите за достъп до постройката и осъществената противозаконна обсада на входа й. Основната причина, заради която какъвто и разговор с този жител е неприемлив, е видна от оповестените по-долу фотографии, които са обществено налични в интернет пространството.






КПКОНПИ показва признателност на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които не позволиха нарушавания на публичния ред пред постройката през днешния ден. Уважение заслужава и трудът на хигиенистите, работещи в Комисията, на чиито труд се дължи почистването на фасадата от хвърляните по време на митинга хранителни артикули.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР