Днес сутринта е починал един от най-известните ни поети Лъчезар

...
Днес сутринта е починал един от най-известните ни поети Лъчезар
Коментари Харесай

Тъжна вест! Ракът отне живота на бележит български поет

 Днес сутринта е умрял един от най-известните ни поети Лъчезар Еленков. След като са му разкрили леке в белия дроб и са го изследвали, се оказва рак, само че към този момент метастазите са били в костите.

До последно Лъчезар Еленков работеше интензивно като основен редактор на в. " Жарава " и на периодическото издание за изкуство и просвета в. " Моята религия ", за чието излизане събираха пари от писатели и художници. Лъчезар Еленков е създател на 40 книги лирика и журналистика. Носител на медал " Стара планина " I степен, медал " Кирил и Методии " I степен, медал Маяковски, на званието Народен активист на културата, " нищо че е забравено ", както споделяше поетът. Лъчезар Еленков на 83: Не мрем ние, социалистическите старци, за смут на ковид Носител е на голям брой награди, сред които литературната премия " Гео Милев ", премиите " Михалаки Георгиев " и " Иван Нивянин ". 

Удостоен е за член на Перуанската академия на поетите.   Еленков е почетен жител на Белоградчик. Бил е секретар и основен секретар на Съюза на българските писатели, както и посланик с сан пълномощен министър на служба шеф на Българския културно-информационен център в Москва. В актуалната година бе приключил четири нови книги, които, дай Боже, ще намерят своя издател. Последното му обещано изявление в печата бе във вестник " Над 55 ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР