Днес страните от Вишеградската група остро възразиха срещу плановете в

...
Днес страните от Вишеградската група остро възразиха срещу плановете в
Коментари Харесай

В Прага четирите държави от Вишеград критикуваха орязването на фондовете за солидарност в новия бюджет на ЕС

Днес страните от Вишеградската група остро възразиха против проектите в идващия бюджет на Европейски Съюз да бъдат орязани получаваните в Централна Европа средства от фондове за взаимност.
Унгария, Полша, Чехия и Словакия се опълчват на допустимо орязване на средствата за кохезионна политика, предопределени за понижаване на икономическите и обществени разлики и за поддръжка на устойчивото развиване в Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е незаслужено предложение, а ние желаеме да има правдивост ", съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан отвън формалната стратегия на днешната Среща на върха в Прага.

В срещата вземат участие министър председатели и високопоставени ръководители на 17 страни от Южна, Централна и Източна Европа, измежду които и българският министър-председател Бойко Борисов. Европейската комисия е показана от комисаря по бюджета Гюнтер Йотингер.

Предложенията, направени от Германия, Европейската комисия и Финландия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, ще понижат размера на кохезионните фондове и ще обвържат отпущането на средства с условия, предопределящи в кои области да бъдат насочвани вложенията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР