Днес стартира осмото поредно издание на The Bridge Fest във

...
Днес стартира осмото поредно издание на The Bridge Fest във
Коментари Харесай

Днес стартира осмото издание на The Bridge Fest във Видин

Днес започва осмото следващо издание на The Bridge Fest във Видин и в границите на идната седмица крайдунавският град ще се трансформира в поле за изява на артистичния гений на над 150 младежи от над 10 града в страната. В тазгодишното издание на фестивала ще бъдат проведени 12 креативен работилници на разнообразни тематики като снимка, спектакъл, хип-хоп, китара, графити и танци. Всяка от тях ще бъде ръководена от млади български гении, част от които запалили искрата на изкуството

в себе си в предишните издания на фестивала. Всички ръководители и уредници вземат участие напълно на доброволчески начала, запленени от концепцията да привлекат от ден на ден надарени младежи към своето изкуство.

В разгара на фестивала участниците ще могат да се включат в редица начинания под надпис " Открий тайните на река Дунав ". Най-голям интерес измежду тях провокират вълнуващата конкуренция за разкриване на любопитни обстоятелства за реката, страните и градовете по нейното поречие, животинските и растителните типове в крайречните райони и нейното екологичното въздействие, както и тематичният фотоконкурс, който въодушевява участниците да предадат в фотография страстите, които реката носи. Целта на интензивностите е младежите да научат повече за смисъла на реката за локалните общности, а най-хубавите ще получат награди като част от акцията на Кока-Кола ХБК България за запазване на река Дунав.

The Bridge Fest се организира за осма година на територията на Видин и годишно събира подрастващи на възраст 14-21 години от цялата страна. Най-мащабният юношески фестивал по изкуствата в региона се провежда в партньорство с община Видин и Кока-Кола ХБК България, които поддържат креативните начинания измежду младежите и предизвикват вдъхновението, обвързвано с реката, като част от проведените интернационалните интензивности за отбелязване на Деня на Дунав.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР