Днес стартъпите имат нужда от финансиране, както от държавно, така

...
Днес стартъпите имат нужда от финансиране, както от държавно, така
Коментари Харесай

Мария Габриел: България ще продължи да бъде част от Единния цифров пазар на Европа

Днес стартъпите имат потребност от финансиране, както от държавно, по този начин и от частно. Финансиране може да се търси и от Европейския капиталов фонд, или това е така наречен проект "Юнкер ", както и от новата стратегия "Цифрова Европа ", в която са заложени 9 милиарда евро.

Това показа пред публицисти еврокомисарят Мария Габриел.

,,Днес даваме началото на мрежа от стартъпи, защото в нашия район има доста мощни страни, има и бизнесмени, които не се опасяват да рискуват. Стартъпите би трябвало да бъдат от изгода за хората и икономиката'', добави Габриел.

,,Цифровата стратегия за Западните Балкани продължава. След намаляването на роуминга, в този момент нашата цел е да се превърнем в информативен хъб на Западните Балкани, на Централна и Източна Европа. Именно такова бе и посланието на политическите водачи от района. В тази връзка България ще продължава да бъде постоянен участник в Единния дигитален пазар на Европа'', разяснява българският еврокомисар.

,,Цифровата стратегия за Западните Балкани цели възстановяване на цифровата инфраструктура, понижаване на роуминга, акцент върху усилване на киберсигурността, поръчка за поддръжка за започващите компании, както и засилена роля на дамите в дигитализацията. Това е нашата битка против фрагментирането в този регион. Днес предлагаме да обединим сили, с цел да бъде нашия глас по-чуваем, с цел да притеглим повече инвеститори'', заключи Мария Габриел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР