Днес станахме свидетели на едно грубо потъпкване на закона. Аз

...
Днес станахме свидетели на едно грубо потъпкване на закона. Аз
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Днес Калин Стоянов наруши и грубо потъпка закона

Днес станахме очевидци на едно жестоко потъпкване на закона. Аз съм назначил този човек за шеф на ГДБОП, когато бях длъжностен министър. Аз съм имал религия на този човек, че ще съблюдава закона. Надявал съм се, че откакто бъде определен за министър, ще прави същата работа. Днес скърбя държанието му, тъй като явно той не познава правната уредба. 
Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Бойко Рашков, който разяснява чуването на вътрешния министър в оставка Калин Стоянов по тематиката бил ли е помощник Мартин Божанов - Нотариуса конфиденциален помощник на Министерство на вътрешните работи.  
" Единственият закон, който урежда класифицираната информация е Закона за отбрана на класифицираната информация, където в член 39 е организиран редът, по който народни представители могат да получават класифицирана информация, когато вземат нужното решение. Какво се получи? Ние сме взели решение, закрили сме съвещанието и министър Стоянов отхвърли да отговори на въпроса бил ли е убитият Мартин Божанов помощник на Министерство на вътрешните работи. Според мен министърът на вътрешните работи не съблюдава закона. Той наруши закона в пленарна зала. Аз не мога да кажа дали това става поради непознаване на закона или някой му дава разпореждане да прави това. За мен са и двата разновидността взети дружно ", добави Рашков.

" Министър Стоянов отхвърля да даде информация и нарушава закона. Той е задължен да даде тази информация. По този метод ние не можем да решим нито един въпрос по проблема " Нотариуса ". Не можем да разберем имал ли е този човек въздействие в прокуратурата и Министерство на вътрешните работи и имал ли е връзки с високопоставени политици. Ние не проверяваме убийството на Божанов. Преди дни някогашният основен прокурор Иван Гешев разгласи обществено, че Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. Аз през днешния ден попитах Калин Стоянов ще проверяват ли тези думи, тъй като това е издаване на държавна загадка. Да, аз бях министър, когато се образува инспекцията във връзка недоволствата на разнообразни жители от активността на Нотариуса, а също по този начин и на Пепи Еврото. Ние сме създали това, което е било допустимо, примерно по брачната половинка на Божанов - Гергана. Конкурсът, с който е назначена Гергана, е разгласен 6-7 месеца преди да стана министър и е разгласен като външен конкурс, което значи, че всеки отвън структурите на Министерство на вътрешните работи може да се яви. Практиката е състезанията в ГДБОП да са вътрешни и да вземат участие единствено чиновници от Министерство на вътрешните работи. Да, фактически ѝ е лишен достъпа до класифицирана информация от Калин Стоянов, само че е позволена неточност, дали умишлено или неумишлено не мога да кажа. Законът планува да ѝ се предложи друга служба, която не изисква достъп до класифицирана информация, само че това не е направено. Съдът взема поради този пропуск и я възвръща на работа. На мен не ми остана нищо друго с изключение на да подпиша заповедта за нейното назначение. Въобще не знаех, че тя е брачна половинка на Божанов, а и на петия ден също не знаех кой е Божанов ", разкри Рашков. 
" Не съм приказвал с Живко Коцев. Никой не знае къде е. Не го открихме къде се намира. Не знам има ли връзка сред оставката му и акцията в Агенция " Митници ", сподели още Бойко Рашков. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР