Днес станаха ясни финалистките в първия WTA1000 турнир за годината,

...
Днес станаха ясни финалистките в първия WTA1000 турнир за годината,
Коментари Харесай

Бляскав финал в Доха: Швьонтек и Рибакина ще си оспорват трофея в катарската столица!

Днес станаха ясни финалистките в първия WTA1000 шампионат за годината, като за купата в Доха ще спорят двукратната шампионка в катарската столица Ига Швьонтек и тенисистката с най-вече победи през 2024-та Елена Рибакина.

Световната номер 1 се класира за последния стадий на конкуренцията без директна борба. За страдание на съперничката й, Каролина Плишкова, някогашната номер 1 бе принудена да се отдръпна от мача преди да е почнал, заради травма на гърба.

От друга страна представителката на Казахстан имаше за задача да победи Анастасия Павлюченкова. Световната номер 4 стартира решително дуела, като след 2:2 в първия сет не остави на противничката й да завоюва гейм и завоюва първия сет с 6:2. Втората част също стартира обещаващо за фаворитката и въпреки и подаването им при 2:1 да бе траяло близо 10 минути, по-високо ранкираната тенисистка съумя да поведе с 5:1. Тогава обаче равнището й на игра се намали, като някогашната номер 11 се възползва от това и завоюва 3 следващи гейма. Въпреки мощното движение на Павлюченкова, " мейджър " шампионката затвори сета и мача с 6:4.

Финалният дуел сред Швьонтек и Рибакина ще е пети посред им, като международната номер 4 е спечелила три от предходните им срещи, а полякинята - един път.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР