Днес стана ясно, че Николай Киров няма да бъде наставник

...
Днес стана ясно, че Николай Киров няма да бъде наставник
Коментари Харесай

Самуилов: Изпращаме нулева година, до няколко дни ще обявя новия треньор

Днес стана ясно, че Николай Киров няма да бъде ментор на Ботев (Пловдив). Собственикът на пловдивския клуб Георги Самуилов разгласи решението си на публична конференция. Бизнесменът посочи провалянето във финала за Купата на България от Локомотив (Пловдив) и шестте следващи загуби на тима като две от аргументите за уволнението на експерта и неговия щаб.

" Правихме задълбочени разбори на това, което се случи. Освобождавам целия треньорски щаб. Това е мое решение и не предстои на коментар. Имаме нулева година. От шест мача имаме шест загуби. Загубата от Локомотив (Пловдив) повлия на моето решение. Подготвяхме се доста време. Осигурил съм всичко, което трябваше. Имаме и позитивни неща в клуба - извоювана купа с Николай Киров, само че животът е подобен. Когато си приключил работата си, има благодарности. Изказвам благодарности. Никой в Ботев (Пд) не стана да се извини на обществеността и почитателите. Аз се оправдавам от тяхно име. Бях на стадиона и видях каква поддръжка има. Не заслужавахме тази загуба. Видях доста спекулации на тази тематика ", стартира Самуилов.

" Какво ли не прочетох и какво ли не чух. Има спечелили, има и победени. Ние сме мъже и би трябвало да приемем тези условия. Да им е честито на Локомотив (Пловдив). Много ми е болно, само че това е моето решение. След няколко дни ще разглася кой е новият старши треньор на Ботев. Имаме разновидности, ще го обявим до седмица. Не мога да разкрия имена. По тематиката с футболистите съм разговарял с няколко от тях. Водихме мъжки диалог. Стана ми болно, че във форумите излязоха хиляди неща, само че това са интриги, в които не желая да влизам. Аз съм индивидът, който финансира клуба и аз взимам решенията. Николай Киров е дал доста за клуба, само че всичко има своя край ", добави предприемачът. " Нека представим треньора и ще дадем пояснение за бюджета на клуба. Моята визия и моето искане е да се постановат млади футболисти. Нека почитателите седнат на моето място, а аз да седна на тяхното. Ангел Палийски е направил доста за Ботев. Той е един заслужен човек, който се пробва да оказва помощ на клуба. Не желая да влизам в кавги с избрани хора, отзиви и версии ", сподели още притежателят на Ботев.

" Сварих този клуб преди година. Тогава не можеше да се дефинира дали управлението дефинира политиката, или треньорът. Резултатът беше явен. Две нулеви години. Вие в случай че сте притежател какво ще извършите? Ако ви кажа какво ми споделиха от треньорския щаб, ще се разсмеете. Притеснени са били от публиката, тъй като била доста и ги приветствала. Бях на стадиона. Имаше над 20 000 фенове. Феноменална аудитория. Искам да им благодаря и да им се извиня още веднъж. Адалберт Зафиров остава. Освобождавам четирима души. Не е имало скандал сред нас. Съвсем естествен и мъжки диалог ", приключи Самуилов. Първа лига 10 кръг, петък 24 май  ЦСКА-София 1:0краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР