Днес стана ясно, че ЧЕЗ ще проучва възможностите българската държава

...
Днес стана ясно, че ЧЕЗ ще проучва възможностите българската държава
Коментари Харесай

​Георг Георгиев: Дължим пълна информация на обществото за сделката с ЧЕЗ

Днес стана ясно, че ЧЕЗ ще изследва опциите българската страна да влезе в договорката по продажбата на българския клон на компанията. В студиото на " Още от деня " тематиката разяснява заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

На въпрос дали може тази договорка, която стартира като отношение сред два частни субекта да се трансформира в българо-чешки проблем, на държавно равнище, Георгиев съобщи, че от позиция на политиката, не се крие подобен риск и добави:
 Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи: Знаете, че имаше моментална реакция на държавното управление. Също по този начин министър председателят Бойко Борисов организира диалог със своя чешки сътрудник, тъй че да се стигне до същината на това, което се е случило. Ние изцяло разпознаваме, че тематиката е сензитивна и значима за българското общество и ние изискуем цялостна информация. Всички дейности, които биха могли да бъдат подхванати от българската страна, защото става въпрос за договорка сред два частни субекта, бяха направени и от тук насетне следим тематиката в развиване.
Георг Георгиев сподели още, че тогава, когато има разговор, тогава, когато се водят диалози, тогава, когато се търси истината и не се спекулира с нея, няма никакво съображение да се счита. Именно по тази причина споделям, че извършените диалози с чешките управляващи са доказателство за нашия добър метод да откри позволение, добави заместник-външният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР