Днес Средно училище „Христо Ботев“ – Враца отвори врати за

...
Днес Средно училище „Христо Ботев“ – Враца отвори врати за
Коментари Харесай

СУ „Христо Ботев“ във Враца отвори врати за новата учебна година /снимки/

Днес Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ – Враца отвори порти за новата образователна 2020/2021 година.
Новият банкет бе осъществен сполучливо: две паралелки първи клас, четири - пети клас, и една паралелка след приключен 7-и клас: профилирана паралелка с профил „ Обществени науки “.
Учебната година започва с 850 възпитаници, разпределени в 33 паралелки от I до XII клас.
Учениците, обхванати в целодневно образование са 295, обособени в 13 полуинтернатни групи, от които в 1-4 клас са записани 176 възпитаници, а в 5-7 клас - 119 възпитаници.
Въпреки предизвикването, обусловено от продължаващата епидемиологична конюнктура, институцията „ Христо Ботев “ е окуражена за следващ път да потвърди своето равнище, стъпвайки на традициите и на новаторските способи на образование.
Училищната среда е приведена в цялостна подготвеност за присъствени образователни занятия на учениците, според нормативните условия на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката, а методологията на образованието в електронна среда от разстояние е към този момент дейно приложена за навреме прекосяване при нужда.
„ Денят, в който децата на България потеглят на учебно заведение, е трогателен празник за всички. Близо две епохи Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ отваря порти за своите възпитаници, разкрива необятния свят на познанието, чертае пътища към себе си, към другите и света. Но през днешния ден светът е изменен. Живеем във време на неопределеност, на затворени граници, на тествания. На прага сме на една друга образователна година. Опазването на здравето на учениците постоянно е било наша първа грижа, само че през днешния ден провокациите пред българското учебно заведение са още по- огромни. Всички ние носим виновната задача да сътворяваме сегашното и бъдещето на България. Скъпи родители, благодарим Ви, че ни поверихте най-скъпото си-вашите деца. Знайте, че всеки ден поставяме старания да оправдаем това доверие, да им предложим безвредна и уютна среда, съвременно обучение. Нека да бъдем до тях, до момента в който учат житейските си уроци и по този начин с обич и поддръжка дружно да възпитаме едни знаещи и можещи, щастливи и уверени в себе си хора!
Мили деца, от през днешния ден вие към този момент сте възпитаници на Средно учебно заведение „ Христо Ботев “. Радвайте се и се гордейте! Тук е вашата учителка, тя ще бди над вас, ще ви научи да пишете и четете. Тук са вашите другари и радостни игри. Бъдете здрави и сполучливи!
Колеги учители, през миналата образователна година Вие към този момент доказахте своята безрезервност, висок професионализъм и че можете бързо и съответно да отговорите на повелите на времето. Пожелавам Ви здраве, сили и креативна смелост в задачата преподавател.
Обявявам новата 2020-2021 образователна година за открита ", с неспокойствие и горделивост господин Виктор Кръстев – шеф на учебното заведение.
На добър час!

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР