Днес сръбският президент Александър Вучич проведе телефонен разговор с руския

...
Днес сръбският президент Александър Вучич проведе телефонен разговор с руския
Коментари Харесай

Вучич: С Путин се разбрах за газа, ще имаме изгодна цена

Днес сръбският президент Александър Вучич организира телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин.

" Сърбия ще има доста добра цена за газа, а договорът ще бъде за три години. Тази заран имах телефонен диалог с Путин. говорихме за разнообразни тематики, само че за Сърбия е най-важно, че се договорихме за главните детайли за новия газов контракт, който ще бъде подписан за три години и тези детайли са доста удобни за Сърбия. Формулата, която се използваше до момента, ще бъде непокътната и в бъдеще, което значи, че цената ще бъде преференциална ", сподели Вучич след диалога си с Путин, представен от РТС.

След диалога Вучич е изпратил писмо до шефа на " Газпром " Алексей Милър, с цел да обсъдят новите количества газ през утрешния ден

Вучич сподели, че е обяснил на Путин, че поради индустриалния прогрес Сърбия се нуждае от по-големи количества газ. „ Ако осъзнаем всичко, ще имаме безвредна зима във връзка с газа “, сподели Вучич.

Вучич е разговарял с Путин за създаване на газово вместилище в Сърбия.

През ноември предходната година по време на среща в Сочи президентите на Сърбия и Русия реализираха съглашение цената на съветския газ за идващите шест месеца да бъде 270 $, т.е. да остане същата, с доставка на по-голямо количество.

Сегашното съглашение за доставките на съветски газ изтича на 31 май, а Вучич по-рано разгласи, че по време на диалозите с Путин ще повдигне въпроса за размера на доставките на газ, както и неговата цена.

Последният диалог сред двамата бе през миналия месец, когато Путин поздрави Вучич за спечелването на втория президентски мандат, напомня БГНЕС.

От пресслужбата на Кремъл от своя страна оповестиха, че през днешния ден " Владимир Путин е провел телефонен диалог с Александър Вучич ". " Беше контрактувано по-специално Русия да продължи доставките на природен газ за Сърбия без спиране ", се споделя още в известието от Кремъл. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР