Днес Софийският градски съд ще проведе заседание по искането от

...
Днес Софийският градски съд ще проведе заседание по искането от
Коментари Харесай

Решават днес дали ще местят Будимир Куйович


Днес Софийският градски съд ще организира съвещание по настояването от началника на пандиза в София Будимир Куйович да бъде изместен от общежитие от открит вид, в такова от закрит вид.

В съда има формирано и друго дело по тъжба от Куйович, в която той апелира заповед на началника на пандиза, с която му е изменен режимът от лек в общ.

В края на юли август наркобосът Будимир Куйович беше арестуван на автомагистрала "Тракия " да кара с подправена брошура, издадена сякаш в Португалия. Черногорецът излежава присъда от 16 години за наркотрафик. Той е настанен в намерено общежитие в Казичене, само че е бил в отпуск за положително държание. Той беше хванат с подправения документ за ръководство на МПС при рутинна инспекция на "Пътна полиция " на изхода на София.

В началото на септември изпълняващият длъжността шеф на Софийския затвор Десислав Трайков беше освободен от служба след предписание на правосъдния министър Данаил Кирилов. Трайков подаде заявление за освобождение от служба след последвалите лични нападки против него по случая "Куйович " и съобщи, че името му е несправедливо опетнено.

Преди повече от 10 години името на черногореца раздруса Министерство на вътрешните работи. Имаше подозрения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове. Докато течаха делата на Куйович, той съумя да упрекна тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев. Заедно с него си потеглиха основният секретар на ведомството Илия Илиев и антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров, отбелязва Дарик.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР