Днес Софийският апелативен съд ще разгледа молбата на Васил Божков

...
Днес Софийският апелативен съд ще разгледа молбата на Васил Божков
Коментари Харесай

Съдът решава окончателно дали да остави Васил Божков в ареста

Днес Софийският апелативен съд ще прегледа молбата на Васил Божков да излезе от ареста с по-лека мярка за неотклонение.

Божков е в ареста от момента, в който кацна на летище София на 25 август откакто се върна с полет от Дубай. Той бе арестуван по главното дело против него, в което прокуратурата твърди, че е управлявал проведена незаконна група, посредством която е ощетил бюджета с 550 млн. лева, несъбрани от такси за хазартната му активност. Решение на съда ще бъде дефинитивно и без право на обжалване в идващите месеци, в случай че не се появят нови обстоятелства и условия.

Ден откакто се върна в България, Божков бе арестуван със правосъдно решение след изговаряне на арбитър Христинка Колева от Софийския градски съд (СГС), която одобри, че има задоволително доказателства против Божков, че направил закононарушенията, за които е упрекнат. Тя одобри, че той може да се укрие и по тази причина би трябвало да остане под стража.

По време на съвещанието по делото от прокуратурата бяха представени многочислени обстоятелства, в това число и такива, които досега не са оповестявани обществено като да вземем за пример имайли на Божков с компания на починалия в самолетна злополука в Русия Евгений Пригожин, които обаче съгласно отбраната нямат нищо общо с делото за хазартната му активност, по което в действителност е обвинен.
В момента Божков се намира в следствения арест на бул. " Г. М. Димитров " като от предходната седмица той и фамилията му са с държавна защита, откакто даде показания в два следващи дни, че е плащал подкупи под формата на " такса успокоение " на стойност над 60 млн. лв. на някогашния министър председател Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР