Днес софийската коалиция ПП, ДБ и Спаси София“ обявиха имената

...
Днес софийската коалиция ПП, ДБ и Спаси София“ обявиха имената
Коментари Харесай

Кандидат-кметовете на ПП, ДБ и „Спаси София“ – от русенец и пловдивчанин до скандални протестъри

Днес софийската коалиция Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “ оповестиха имената на своите кандидат-кметове. От листата, който Tribune първи разгласява стана ясно, че трите партии са си разпределили съвсем по равно столичните региони.

Сред претендентите има от очевидни критици на Кирил Петков и „ Промяната “ до скандални протестъри, пробвали да си присвоят хорското неодобрение. Не по-малко скандално е, че партиите оферират хора, които освен не са родени в София, само че и съвсем не са живели в столицата, само че пък имат упоритостта да ръководят.  

Ето и част от информацията за кандидат-кметовете:  

Ивайло Кукурин от Политическа партия е кандидат-кмет за регион Младост . За него се знае, че е бил част от кредиторите в КТБ, дружно с татко си с признати вземания. Кукурин е инвеститор със сумата от малко над 20 хиляди лв., а брат му Владимир Кукурин с влок от близо 600 лв..

Преди две седмици на Facebook страницата на „ Младост София “ бе изработен къс сондаж със фотография на Кукурин, дали утвърждават кандидатурата му за областен кмет. Голяма част от мненията бяха отрицателни, а по-късно профила бе отстранен.  

Кандидат-кметът за регион „ Сердика Момчил Даскалов е прочут Демократична България деятел и протестър. Често се изявява и като създател на сериозни публикации против Движение за права и свободи. Един от огромните бранители на „ София прайд “. Автор на антирекамата „ Избираш Бойко-получаваш Костов “.  

На митингите срещу насилието над дами, Даскалов употребява да покламира, че терминът „ джендър идеология “ не съществува в научната литература. По думите му е фиктивен в Кремъл. Пуска и видео от митингът, който се провежда в поддръжката на обезобразената Дебора и всички дами станали жертва на домашно принуждение, към който написа „ Бумерангът на живота постоянно се връща. На хората им писна. И политиците-популисти ще го усетят “.   

Даскалов е и съперник на това 24 май да бъде разгласен за Национален празник. „ Лично мнение - неприятен избор на предложение за нов народен празник на 24-ти май. Необмислен, неподкрепен с обстоятелства и история - Кирил и Методий не са българи и не са основали българската писменост - съдействали са всичко да се случи, само че въпреки всичко...а и се чества и в Русия. Пседвокомпромисен всриант с заплаха да се забълбукаме в неверни послания за нови може и десетки години “, написа кандидат-кметът за „ Сердика “ във Facebook. 

Еней Енчев от Политическа партия пък е номиниран за кандидат-кмет на регион „ Студентски “. В редиците на „ Промяната “ е прочут като един от най-близките хора до някогашната вицепремиерка Калина Константинова и Кирил Петков. В държавното управление на Политическа партия беше назначен за консултант на Константинова.

Завършил е Американския лицей в София, бакалавър „ Финанси “, като има присъединяване като притежател и съучастник в цели 12 компании.   

Константин Павлов от Демократична България ще опита да завоюва втори мандат за регион „ Лозенец “. През миналите години името му се свърза с редица скандални решения, които даже стигат глупост заради некомпетентност и несръчност. Именно подобен е казусът с Константин Павлов, който наподобява все по-безпомощен да направи нещо значително за квартала си.

Преди няколко седмици съдът за следващ път удостовери валидността на Разрешението за градеж на „ Златен век “ и анулира заповедта на ДНСК за прекъсването на строителните действия. Неотменно предписание е, че решенията на съда не се разясняват, а извършват, което очевидно не важи за кмета, който взриви юридическата мисъл с прозрението: „ Престъплението „ Златен век “ продължава! “. В коментара си кметът дава оценки на ДНСК, на Главния проектант на Столична община, на вложителите в плана „ Златен век “ и за следващ път насочва юридически неиздържани претенции, които няма по какъв начин да се случат в една правова страна.  

Освен несъответстващо държание кметът за следващ път показва крещяща беззащитност да реши същинските проблеми на „ Лозенец “, което очевидно и на самите му гласоподаватели стартира да прави усещане, защото в мненията си те дават безпощадни оценки. 

Вместо това повече от година виждаме безусловно безучастие, организационна беззащитност, професионална дребнавост заради недоумение и зависимост на политически ползи.

Въздухът в „ слънчевия “ „ Лозенец “ продължава да е един от най-мръсните в София, казусът с публичните паркинги въобще не се разисква, а камо ли да се реши, а неналичието на тротоари и организация на придвижването в квартала е на път да изчерпи търпението освен на майките с колички, само че и на всички жители в кварталите на региона.

Преди дни общинските съветници не утвърдиха оповестяването на конкурс за отдаване на общински парцел съвсем без пари, импортиран от кмета на „ Лозенец “ Константин Павлов. Става дума за клуб и ресторант, намиращи се на кръстовището на бул. „ Черни връх “, ул. „ Свети Наум ” и бул. „ Арсеналски “ в елитния столичен регион.

Предложението на Павлов безусловно взриви общинарите с наглостта, с която бе прегазен публичния интерес. Наемът за лятната градина към ресторанта, която е с повърхност от 180 кв.м., бе избран от Павлов в размер на 1.53 евро за кв. метър - фрапантно занижен, който по никакъв метод не дава отговор на пазарните цени, само че пък подухва на мисълта, че зад това предложение евентуално стоят корпоративни ползи. Скандалната оферта, която би ощетила интереса на данъкоплатците, е изцяло неприемлива за стратегическата столична локация и е доказателство за в действителност некомпетентното ръководство на кмета на „ Лозенец “ Константин Павлов.

В предизборните си обещания Константин Павлов чертаеше на съгражданите си с размаха на популист нов образ на кварталите в региона, възстановяване качеството на живот и изобщо – влизане в 21 век. Равносметката през днешния ден е - разрушени тротоари, нерегламентирано паркиране, което е изнервило живущите до краен лимит, отпадъци, висящи кабели и замърсен въздух. Жителите в региона са принудени да се избавят сами както намерят за добре, а с цел да си обезпечат най-малко малко чист въздух конфигурират системи за филтриране на въздуха в домовете си. 

Георги Илиев също ще се бори за втори мандат като областен кмет на „ Слатина “. През годините той е апетитен за един от най-големите донори на Демократична България, а в следствие и на обединението им с Политическа партия. По време на мандата си не съумя да блесне с някои огромни достижения, които обещаваше преди години.  

Кандидат-кметът за регион „ Витоша “ е Зарко Клинков от „ Спаси София “  По специалност е проектант, като има и компания за консултантски ипроектантски действия. Във компанията „ Мирай Проджект Солюшънс “ е съучастник с Васил Тунев, а на същото седалище има и втора компания, със същата активност „ Кюстендилски жилища “, като там съдружни му е Калин Клинков.  

Георги Кузмов е индивидът, който ще се бори от името на Политическа партия за регион „ Оборище “. Преди 25 години беше началник в Българска национална телевизия, а по-късно изключително непосредствен до Красимир Гергов. Именно Кузмов отговаряше и за медийния фестивал в Албена. Има присъединяване в няколко компании заминаващи се с реклама и регистрирани в регион „ Оборище “, както и компания за образуване на фестивали и концерти.

„ Аз съм Ясен и съм горделив русенец “, декларира Ясен Русев , кандидат-кмет на Политическа партия за регион „ Искър “. От думите му по време на „ лекция “ за триумфа и неуспеха, точно Русе е градът, който е го е възпитал и направил сполучлив, само че през днешния ден той към този момент желае да ръководи един от столичните региони.

Русев има обща компания „ З Ен З “ дружно с депутата от Политическа партия Искрен Митев, като компанията се занимава с производството на „ магическа багра “. Друга компания „ Бийч Хъб “, която се занимава с образуване на фирмени мероприятия, Русев е съдружнис със Свилен Еленков. И  двете компании са със седалище в р-н „ Искър “.

Кандидат-кметът за регион „ Илинден Емил Браченсвски от „ Спаси София “ също не е родом от София. Плевенчанинът е живял в Германия, а пребиваването му в столицата е като студент в МУ.  

Кристиян Христов е един от най-изявените членове на „ Спаси София “. Той е и кандидатурата им за областен кмет на „ Подуяне “, като водач на екипа в региона, както и на този по „ Траспорт “ към Секретен сътрудник. Често е до Борис Бонев на разнообразни мероприятия и шатри. Самият Христов не живее в регион „ Подуяне “ където се кандидатира.  

Кандидат-кметът за регион „ Люлин “ от Политическа партия Георги Тодоров към този момент съумя да се прочуе с опита да яхнат недоволството на хората при тежката злополука с двама починали младежи на бул. Сливница. Георгиев се самообяви за уредник на митинга в памет на Явор и Ани, само че пропусна да каже, че е представител на Политическа партия и даже се кандидатира за народен представител.

От фейсбук страницата му излиза наяве, че не обича да заплаща когато се вози в градския превоз и постоянно влиза в спорове с контролните органи, които му пишат актове, а той пък ги апелира.   

Румен Димитров е кандидат-кметът на Демократична България за регион „ Надежда “. Бил е част от ДСБ, като на последните избори прави опит да стане общнски консултант от квотата на Вътрешна македонска революционна организация поради околните му връзки с Веселин Теофилов. Заедно с него Димитров е бил съучастник в два басейна, този в Люлин и в Аквабанкя. Преди две години се отхвърля от втория, а предходната година и от Люлин бийч.  

През 2019, когато се бореше за общинар от Вътрешна македонска революционна организация не приключи участието си в ДСБ. Димитров държи най-голямата фейсбук група на „ Люлин “ като постоянно трие публикаци освен на съперниците си, само че и на свои партийци.  

По информация на Tribune, Димитров е желал да се кандидатира за кмет на „ Люлин “, само че получил безапелационен отвод и му предложили регион „ Надежда “.  

Кандидат-кметицата на „ Спаси София “ за регион „ Панчарево Милена Алексиева е един от най-големите критици на „ Промятата “ и Кирил Петков. От постовете й във Facebook излиза наяве, че по никакъв начин не харесва Политическа партия и даже е удовлетворена, че преди време не съумяха да се записват от първия път.

Не по-малко скандална е кандидат-кметицата на Политическа партия за регион „ Кремиковци Лилия Донкова . През 2021 година бе упрекната за връзки с Русия. Донкова е и фен на кръчмите и заниманията. Биографията й в политиката също не е от през вчерашния ден, като започва кариерата си от Съюз на демократичните сили.

На предходните локални избори бе подкрепена от ГЕРБ-СДС и Вътрешна македонска революционна организация. Донкова не един път е била подложена на критика за бездействието си по време на своето ръководство, като жителите на кв. „ Ботунец “ сами запълваха дупките по улиците си. Единственото, което сподели тогава Донкова е, че срами от обстановката, само че ма неща които не зависят от нея.   

Владислав Владимиров от Демократична България прави следващ опит да оглави кметството в Нови Искър . На предходните локални избори той съумя да вземе едвам 39% от гласовете на жителите в региона. Тогава Владимиров бе повдигнат от ДБГ, които пък през последните години станаха главен покровител на Мая Манолова.  

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР