Днес снеговалежите ще спират, най-късно в крайните североизточни райони, а

...
Днес снеговалежите ще спират, най-късно в крайните североизточни райони, а
Коментари Харесай

Най-накрая - валежите спират, идва ли пролет?

Днес снеговалежите ще стопират, най-късно в крайните североизточни региони, а от югозапад и облачността ще се раздира, заяви Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Времето обаче остава студено, с оптимални температури сред минус 7° и минус 2°, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни региони, за София – към минус 3°.

Атмосферното налягане ще се покачва и вечерта ще се приближи до междинното за февруари. Над планинските масиви на Югозападна България облачността ще се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево. В останалите планини към момента ще превалява сняг, в развой на прекъсване, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина. Ще духа сдържан и мощен западен вятър. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 7°, на 2000 метра – към минус 13°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, с превалявания от сняг, в южните региони примесени с дъжд, които след обяд ще стартират да стопират. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са сред минус 4° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР