Днес следобед започна 23-тата среща на Съвета на държавните ръководители

...
Днес следобед започна 23-тата среща на Съвета на държавните ръководители
Коментари Харесай

Започна 23-тата среща на Съвета на държавните ръководители на ШОС

Днес следобяд стартира 23-тата среща на Съвета на държавните ръководители на Шанхайската организация за съдействие (ШОС).

Си Дзинпин взе участие в нея онлайн от Пекин по покана на премиера на Индия Нарендра Моди.

В речта си Си Дзинпин уточни, че сега светът е изправен пред безпорядък и промени, а човечеството би трябвало да се оправя с редица провокации. Обединение или разделяне? Мир или спорове? Сътрудничество или опълчване? Това са въпросите на времето. Китайският водач уточни, че упованията на народите от разнообразни страни за по-добър живот са наша цел, а мирът, развиването, съдействието и взаимната полза са наклонност на епохата.

Си Дзинпин уточни също, че би трябвало да се ускори обменът и взаимното шерване на опит, да се подтиква свързването на мненията на народите, да се защитят мирът в региона и общата сигурност. „ Трябва да вървим в вярна посока, да засилим обединяването и взаимното доверие, да се фокусираме върху практическото съдействие и да ускорим икономическото възобновяване. Мирът, развиването, съдействието и взаимната полза са наклонност на времето. Трябва дружно да градим „ Един пояс, веднъж “, или пътя на щастието за света “, сподели още Си Дзинпин в речта си.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР