Днес следобед важи код жълто за силен и бурен вятър

...
Днес следобед важи код жълто за силен и бурен вятър
Коментари Харесай

Вятър, студ и валежи в края на деня

Днес следобяд важи код жълто за мощен и плевел вятър в Северна България за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе.

Вятърът от запад - северозапад ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух.
Това ще стане в по-късните часове на деня, тъй че като цяло през днешния ден към момента ще бъде много топло. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, тук-там в Източна България до 32°.

Около обяд от запад облаците ще стартират бързо да се усилват и ще станат по-плътни. В края на деня тук-там, в Западна, Северна и Южна България ще има краткотрайни превалявания.
През нощта против петък, с прекосяването леден фронт, най-вече в западната половина от страната и в южните региони ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни, превалявания и гръмотевични стихии. Температурите бързо ще се намаляват, по високите елементи на планините дъждът ще минава в сняг.

Утре и през почивните дни ще бъде хладно. От доста по-високи, температурите ще станат, по-ниски от нормалните за това време на годината.

През идващите дни уместно облекло ще бъде плътното яке, с качулка. Предстоят и превалявания. В събота ще вали на доста места, условия за обилни превалявания ще има най-вече в югоизточната половина на страната. Ще има и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. В събота към момента в източните региони ще вали. В неделя времето ще се успокои.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР