Днес следобед трябва да се даде старт на първото заседание

...
Днес следобед трябва да се даде старт на първото заседание
Коментари Харесай

Дават старт на същинския съдебен процес срещу Георги Семерджиев

Днес следобяд би трябвало да се даде старт на първото съвещание всъщност по делото против Георги Семерджиев, който аргументи гибелта на две девойки при тежката злополука в София през лятото. Мъжът ще дава отговор по общо пет обвинявания.

Роднините на една от жертвите желаеха към 1 млн. лева обезщетение.

На съвещанието през днешния ден като очевидец е призована и някогашната полицайка Симона Радева, за която прокуратурата твърди, че му е донесла стълбата, с която Семерджиев влезнал в жилището си след злополуката.

В обвинителния акт, публикуван от прокуратурата, написа, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничаването е до 50 км в час, без шофьорска брошура и под въздействието на опиати. Автомобилът е минал и на червен светофар.

За тежката злополука на бул. „ Черни връх ” обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност на две девойки: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е осъществено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло казусът е дипломиран като изключително тежък.

Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Случаят провокира и редица рокади в Столична дирекция на вътрешните работи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР