Днес следобед президентът Румен Радев се срещна на Дондуков“ 2

...
Днес следобед президентът Румен Радев се срещна на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Нинова отиде при Радев, за да го пита за антикорупционния закон на БСП

Днес следобяд президентът Румен Радев се срещна на „ Дондуков “ 2 с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

На срещата с президента представихме нашия законопроект за антикорупционен закон. Беше значимо да уточним два въпроса: защото единствено в нашия се планува президентът да назначава ръководителя на комисията, искахме да чуем неговото мнение. Той съобщи, че е подготвен да поеме тази отговорност. Второто беше за проверяващите функционалности на комисията. И президентът е на мнение, че този орган би трябвало да има проверяващи функционалности. По двата значими въпроса имаме единно мнение, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Борбата с корупцията е от извънредно значение за обществото ни и по тази причина на нея ще бъде отдадено идващото съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност на 9 октомври, съобщи президентът.

Радев акцентира, че чака препоръчаните законодателни промени " ясно да регламентират използването на изчерпателен метод в битката с корупцията – освен предварителна защита, само че и провеждането на следствие и внасянето на обвиняване. "

Нинова заяви, че ще има срещи с европейските посланици за показване на законопроекта на Българска социалистическа партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР