Днес, след продължителни дебати, Столичният общински съвет прие предложението на

...
Днес, след продължителни дебати, Столичният общински съвет прие предложението на
Коментари Харесай

От ПП „Възраждане“ твърдят, че са спрели джендър пропагандата в Столична община

Днес, след продължителни диспути, Столичният общински съвет одобри предлагането на „ Възраждане “ за унищожаване на джендър текстове от Стратегията за личностно развиване на Столична община за интервала 2024-2026 г . В първичния текст на документа беше заложен вектор, който провокира съществени публични реакции. Той включваше следния израз:

„ Утвърждаване на еднаквост: усещат се удобно в своето тяло и са спокойни във връзка с полово характерните неща, които ги заобикалят, тъй като получават по-добро чувство за себе си в културен и исторически подтекст. “

Очевидно този текст е в несъгласие с неотдавна признатите промени в Закона за учебното и предучилищното обучение , които не разрешават всевъзможни форми на агитация, свързани с нетрадиционна полова ориентировка и промяна на пола. Това провокира реакцията на общинския консултант от „ Възраждане “ Деян Николов, който внесе предложение за смяна на текста . След неговата интервенция проблематичният вектор беше изменен на:

„ Чувстват се удобно в своето обществено обкръжение… “

Деян Николов съобщи:

„ Радвам се, че не отворихме кутията на Пандора и успяхме да спазим закона. “

Ситуацията в Столичния общински съвет припомня на случилото се в Народното събрание преди към месец, когато „ Възраждане “ още веднъж съумя да прокара законодателни промени, целящи предотвратяването на опцията НПО-та да поясняват двусмислени текстове в ущърб на обичайните фамилни полезности .

„ Радвам се, че разсъдъкът надви в множеството политически сили и с това предотвратихме опитите за втълпяване на сходни противоречиви хрумвания в просветителните институции на Столична община “ , добави Николов.

С признатите промени „ Възраждане “ продължава да отстоява своята позиция за отбрана на обичайните полезности и се опълчва на всевъзможни опити за втълпяване на джендър идеология в просветителната система на страната.

Политическата организация изрично се опълчва на всички форми на напън от страна на НПО-та , които търсят способи да заобикалят закона и да прокарват противоречива политика в учебните заведения и детските градини.

Божидар Божанов изяснява положително ли е решението на Върховен административен съд за Движение за права и свободи на Пеевски

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР