Днес след обяд в много райони на страната временно и

...
Днес след обяд в много райони на страната временно и
Коментари Харесай

Вижте какво ще е времето днес

Днес след обяд в доста региони на страната краткотрайно и ще спрат. Вятърът малко ще отслабне и ще е сдържан до мощен, от север-североизток. Ще бъде доста студено, като сутринта температурите ще са най-вече сред минус 12° и минус 7°, тук-там и по-ниски, а и дневните съвсем на всички места ще са отрицателни- сред минус 7° и минус 2°, в югоизточните региони малко по-високи. През нощта против сряда, с прекосяването на нов средиземноморски циклон, от югозапад преваляванията още веднъж ще се засилват. Това заяви Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2° - минус 5°. Температурата на морската вода е 5 - 7°. Вълнението на морето ще е 4 - 5 бала, след обяд ще отслабва. Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа мощен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра – към минус 8°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за февруари и ще остане без основна смяна.
В сряда, с превръщане напразно от север-северозапад, ще нахлуе нова порция леден въздух. Отново ще има превалявания от сняг, на повече места и повече като количество в югоизточната половина от страната. По-късно денем от запад преваляванията ще стопират, облачността ще стартира да се раздира. Минимални температури – най-вече сред минус 14° и минус 9°, оптимални – сред минус 9° и минус 4°, в крайните югозападни региони - до 3-4°. Месец март ще стартира с ниски температури – най-вече сред минус 15° и минус 10°, в обособени региони по-ниски. Ще бъде съвсем безшумно. През деня ще има и слънчеви часове. Вятърът ще придобие южна съставния елемент и ще стартира стопляне. Дневните температури ще са сред минус 6° и минус 1°. В петък се чака ново нарастване на облачността и слаби превалявания, от дъжд и от сняг. Ще има условия за поледици. Вятърът от югозапад в Източна България краткотрайно ще се усили.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР