Днес след 15.00 часа се очаква в Русе да пристигнат

...
Днес след 15.00 часа се очаква в Русе да пристигнат
Коментари Харесай

Доставят над 470 000 бюлетини за предстоящите на 29 октомври избори в Русенско

Днес след 15.00 часа се чака в Русе да дойдат малко над 470000 бюлетини за идните на 29 октомври избори за общински съветници и кметове на общини и кметства. Те ще бъдат доставени при засилени ограничения за сигурност и посрещнати на място от представители на управлението на Областната администрация и Общинските изборни комисии /ОИК/ от района. Веднага след разтоварването бюлетините ще бъдат съхранявани в Областна администрация – Русе, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с непрекъсната полицейска защита. Създадена е организация те да бъдат предоставени на общините от района във допустимо най-кратки периоди.

Изборите на 29 октомври в секциите с над 300 гласоподаватели ще се проведат както на хартия, по този начин и посредством машини за електронно гласоподаване. Начинът за гласоподаване зависи от желанието на гласоподавателя. Само хартиени бюлетини ще се употребяват в секциите с под 300 души. В преносимите секции ще се гласоподава също с хартиени бюлетини. На процедура бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват изцяло вота във всички секции. Припомняме, че съгласно данни от предварителните описи на ГРАО гласоподавателите в района са 189 178.

Към момента съгласно информация от Централната изборна комисия разкритите секции в региона са 326, като в 287 от тях, където гласоподавателите са над 300, ще има опция за машинен избор.

Всички материали ще бъдат разпределени по секциите на 28 октомври от съответните общини. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата. В Областната администрация към този момент са доставени изборните бумаги.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР