Днес шведският Ericsson заяви, че броят на 5G абонаментите се

...
Днес шведският Ericsson заяви, че броят на 5G абонаментите се
Коментари Харесай

Ericsson прогнозира, че 5G абонатите ще достигнат 580 милиона до края на годината

Днес шведският Ericsson съобщи, че броят на 5G абонаментите се чака да нарасне до 580 милиона до края на 2021-ва година. През предходната година те бяха 220 милиона, а съгласно прогнозата на компанията ще доближат 3,5 милиарда до 2026-а година, предава Reuters. Към днешна дата Североизточна Азия, в това число Китай, има най-голямото нахлуване на абонамент за 5G, следвана от Съединени американски щати.

" До 5 години обаче точно Съединените щати се чака да има най-голям дял от 5G абонаменти в света - 84% ", разясняват от Ericsson.

Около 73 на 100 ще е броят на всички абонаменти на 5G в страните от Персийския залив през 2026 година и към 69% в Западна Европа, се твърди в отчет за мобилните услуги на Ericsson.
 Букурещ утвърди закон, който изключва Huawei от 5G мрежите
Букурещ утвърди закон, който изключва Huawei от 5G мрежите

Той бе признат съвсем единомислещо от депутатите и бе обнародван от президента

Иначе, напълно предстоящо ранното съществуване на радиочестотен набор направи внедряването на 5G по-бързо в Китай предходната и тази година. Други райони обаче към този момент догонват.

В края на 2020-а година в света е имало към 6 милиарда абонамента на смарт телефони към мобилни оператори. Ericsson предвижда, че броят им ще доближи 7,7 милиарда през 2026 година, което ще съставлява към 88% от всички мобилни абонаменти.
 Как 5G ще ни направи по-богати
Как 5G ще ни направи по-богати

Мобилната мрежа от пето потомство е интегрална част от четвъртата индустриална революция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР