Днес ще ви разкрием една малка тайна, която значително ще

...
Днес ще ви разкрием една малка тайна, която значително ще
Коментари Харесай

С този лесен трик премахвате всички мъхчета и власинки при прането: Дрехите ви ще изглеждат като току-що купени от магазина

Днес ще ви разкрием една дребна загадка, която доста ще облекчи живота ви. Случвало ли ви се е като перете облекла в пералнята, по барабана да полепнат косми и власинки? Не единствено са нелицеприятни, ами и могат да причинят вреди на уреда, в случай че се натрупат в огромно количества.
Е, завършек на това стеснение. Ето нашата дребна загадка: просто всякога, когато зареждате облеклата в пералнята, поставяйте вътре мокра кърпичка!
Сигурно се чудите по какъв начин по този начин една (или най-добре няколко) мокра кърпичка може да помогне? Факт е, че по време на въртенето на барабана мократа кърпичка се движи безредно сред облеклата и по този метод обира полепналите по тях дребни косми и влакната. По този метод кърпичката работи като тип филтър.

След като извадите мокрото пране, ще забележите, че всички косми са полепнали по мократа кърпичка. Това е изключително скъпо за всички, които имат домашни любимци или дълги коси.
Важни нюанси
Преди да употребявате този способ, предлагаме да обърнете внимание на следните точки:
кърпичката би трябвало да е задоволително здрава и плътна;
продуктите от плат не са подобаващи в тази ситуация;

Повече от три броя кърпички в барабана не се поставят и не се употребява една и съща кърпичка два пъти.
Съвет!
Опитахме няколко разновидността, само че най-вече ни харесаха антибактериалните кърпички.
Още един съвет
Има една детайлност – в случай че не употребявате омекотител, изпраните облекла всмукват миризмата на кърпичката. Ароматът е непоказен, само че въпреки всичко се усеща. Вие преценете дали това съставлява за вас стеснение или не.
Опитайте този способ идващия път, когато перете, и споделете с нас резултатите!

И още няколко съвета за чисто пране:
Използването на по-голямо количество перилен препарат, не е гаранция за по-чисто пране. Да не приказваме, че е допустимо да излезе и препарат отвън пералнята… следва кофа, парцал и огромното забърсване на пода ….
Можем да създадем един цвят цялата пералня в розово да вземем за пример единствено тъй като в нея е попаднало едно само цветно чорапче. Решението: с цел да избегнете оцветяването на облеклата една от друга ползвайте цветоулавящи кърпи.
Никой не обича петна по облеклата! Затова при някои от тях е целесъобразно авансово накисване и използването на препарат срещу петна.

Препоръчително е да имаме обособен препарат за черните облекла.
Препоръчително е при пране в пералнята облеклата да се слагат обърнати наобратно, с цел да се предпазят тъканите при прането.
Памучните тъкани постоянно се свиват след пране.
Ползвайте мрежа при пране на бельото, никой не обича да гони един чорап в пералнята, или да брои чорапи, също така защищава деликатните тъкани при прането.
Изборът на перилен препарат е значим. Ако върху облеклата след пране остават петна от праха за пране, евентуално сте го предозирали или би трябвало да го промените с течен перилен препарат.
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР