Днес ще ви разкажем за едно шокиращо престъпление, случило се

...
Днес ще ви разкажем за едно шокиращо престъпление, случило се
Коментари Харесай

Мъж убил съпругата си, за да не разкрие, че той всъщност е… жена

Днес ще ви разкажем за едно шокиращо закононарушение, случило се при започване на 20 век. Като този път необятната общност била шокирана не толкоз от детайлностите към убийството, а от… пола на нарушителя, който се трансформирал по време на следствието.

През 1920 година австралийската полиция арестува Хари Лео Крауфорд по обвиняване в убийството на първата му брачна половинка. Каква била изненадата на чиновниците на реда, когато задържаният изискал да бъде настанен в женска килия.

Кроуфорд се оказал роден като Юджин Фалени. Той (тя) се обличала в мъжки облекла от подрастваща възрасъ, обяснявайки това с обстоятелството, че за мъжете е по-лесно да си намерят работа.

Фалени изкусно мамел(а) работодателите и успявал(а) да работи в кръчми, хотели, заводи, месокомбинат и даже на транспортен съд.

През 1913 година Фалени изцяло се слива с мъжкото си алтер его и се дами за вдовицата Ани Бъркет, която има 13-годишен наследник от първия си брак. Не се знае по кое време тъкмо Ани стартира да се досеща, че брачният партньор й не е роден като мъж. Но тя несъмнено почнала да се досеща.

След 4 години благополучен брак Ани Бъркет изчезнала. Малко по-късно в прилежащ регион е открит женски мъртвец с овъглено до неразбираемост лице. Самоличността на жертвата не е открита и през идващите три години Ани се счита за изчезнала без новина.

Хари споделил на доведения си наследник и на съседите, че жена му е избягала от него с различен мъж.

В средата на 1920 година синът на Ани, Джон, безусловно инцидентно научил за женския мъртвец, открит безусловно в деня след изгубването на майка му. Джон незабавно изискал да му дават фотоси и непокътнати движимости за разпознаване… Това в действителност била майка му.

На 5 юли същата година Хари Лео Крауфорд е задържан за убийството на Ани Бъркет. Втората му брачна половинка била извънредно сюрпризирана, когато обичаният й брачен партньор се оказал Юджин Фалени.

На сюрпризирания въпрос на служителите на реда по какъв начин може да не се досети за това Елизабета Алисън дала отговор: „ Хари беше съвършен брачен партньор! И това, че изпълняваше съпружеските отговорности по долни дрехи или халат, не ме притесняваше – той обясняваше това с пуританското си образование “.

Впрочм, когато по време на обиск при Фалени бил открит заключен кожен куфар с с много забавни атрибути, доста неща се изяснили.

Юджин Фалени е наказана на гибел, само че по-късно изтезанието е сменена с пожизнен затвор. В последна сметка тя била освободена след 11 години затвор. Но Фалени не била предопределена да почине от естествена гибел: той (тя) бил(а) блъснат(а) от незнайна кола след 7 години.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР