Днес ще ви представим топ 10 на най-отровните животни в

...
Днес ще ви представим топ 10 на най-отровните животни в
Коментари Харесай

Топ 10 на най-отровните животни в света

Днес ще ви представим топ 10 на най-отровните животни в света. За някой от тях може би даже не сте чували...
Ето кои са те:

10.Риба балон
Всъщност рибата балон, или рибата фугу се води за деликатес в Япония и Корея. Но би трябвало да се подготви единствено от професионални готвачи, защото създава отрови по-силни от цианида.
9.Отровна жаба стрела
Ако се разхождате в тропически гори на Южна или Централна Америка, в никакъв случай не взимайте в ръце красиви жаби, оцветени в ярки цветове – жълто, зелено, синьо, алено. Те могат да бъдат отровните жаби стрели! Със своите едвам 5 см дължина, една такава може да убие 10 индивида. Отровата ѝ се съдържа в кожата и може да убие всеки, който я допре.
8.Кралска кобра
 Най-опасното място на земята - ето го! Най-опасното място на земята - ето го!
Разположен на брега на Сао Пауло, Иля де Кеймада Гранде е прочут като Островът на кобрата, най-опасното място в света, неразрешено за х...
Кралската кобра е публикувана в Югоизточна Азия. Това е най-дългата отровна змия. Нейната отрова, в действителност не е толкоз мощна, като други змии, само че тя може да инжектира 5 пъти по-голямо количество отрова от черната мамба, с което жертвата умира 5 пъти по-бързо. Кралската кобра елементарно убива хора, а до 3 часа след нейно захапване умира слон.
7.Бразилски скитащ паяк  
Бразилският скитащ паяк, прочут и като бананов паяк, е най-отровният паяк на планетата. 0,006 мг от неговата отрова убива мишка. Той е доста рисков защото може да скрие в облеклата и обувките Ви, колата или някъде другаде. Ухапването от него води до импотентност и гибел.
6.Каменна риба

Каменната риба в никакъв случай не би спечелила конкурс за хубост, само че за сметка на това носи купата „ най-отровна риба в света “. Тя има добър камуфлаж и човек елементарно може да я настъпи. А следствията от това са парализа или гибел.
 Змиите са най-вероятния източник на огнището на новия ковид Змиите са най-вероятния източник на огнището на новия ковид
Змиите китайски крайт и китайска кобра може да са истинският източник на новооткрития ковид, провокирал огнище на смъртоносно...
5.Смъртоносен ловуващ скорпион

Смъртоносният ловуващ скорпион е публикуван в Северна Америка и Близкия изток. За разлика от другите типове скорпиони, които провокират единствено местни контузии, ужилването от този може да докара до кома, парализа и гибел.
4.Синьопръстен октопод
Синьопръстенният октопод е публикуван в Тихия океан, сред Япония и Австралия. Той е огромен колкото топка за голф, само че може за минути да убие 26 индивида. Нервотоксините му предизвикват гадене, парализа и гибел.
3.Мраморен конусовиден морски охлюв

 Бум на змийски ухапвания в южните щати на Съединени американски щати Бум на змийски ухапвания в южните щати на Съединени американски щати
Бързата урбанизация и изобилните дъждове са причина отровните змийски ухапвания да се усилват това лято в Съединени американски щати, като Северна Каролина,...
Мраморният конусовиден морски охлюв е красиво мекотело, което може да провокира гибелта на 20 души с една капка от своята отрова. Симптомите са парализа на мускулите, нарушение на зрението и прекъсване на дишането.
2.Индийски тайпан

Индийският тайпан е най-отровната змия. Неговата отрова може да убие 100 възрастни индивида или 250 000 мишки. Тя е от 200 до 400 пъти по-силна от тази на елементарната кобра. За благополучие индийският тайпан е доста свенлив и няма документирани случаи на ухапвания на хора. А в случай че това се случи - съществува противоотрова.
1.Медуза морска оса

Медузата морска оса е публикувана в северните тропични води към Австралия. Нейните пипала доближават на дължина към 3 м и всяко едно от тях може да провокира гибелта на 60 души за 3 минути.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР