Днес ще вали вече и в източните райони от страната.Ще

...
Днес ще вали вече и в източните райони от страната.Ще
Коментари Харесай

Валежите продължават и днес, температурите падат още

Днес ще вали към този момент и в източните региони от страната.

Ще духа слаб западен, по Черноморието - сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са сред 12° и 17°, в София - към 12°.

Максималните още ще се намалят и ще са сред 16° и 21°, в югоизточните региони до 24°-25°. Вятърът ще е слаб до сдържан, към момента с посока от северозапад, в Източна България – от североизток. С изключение на краткотрайни разкъсвания в западните региони, ще се задържи облачно. На доста места още веднъж ще вали дъжд.

В Родопите и източните региони, където преваляванията ще бъдат и по-значителни, ще има гръмотевична активност. Много региони с превалявания ще има и по Черноморието на следващия ден. Очакват се и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са м/у 21° и 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, по-значителна в Родопите и в Централна Стара планина, където на доста места ще превали и прегърми. След обяд превалявания ще има и в масивите от Западна България.

Ще продължи да духа сдържан и мощен вятър от югозапад, в по-ниските елементи в планините от Западна България – сдържан от северозапад.

В понеделник и вторник вятърът ще отслабне, ще доминира слънчево време, ще стартира и стопляне, което ще продължи и през идващите дни. Краткотрайни валежи са вероятни в сряда в Западна и Северна България

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР